Országszerte 184 egészségügyi alkalmazott koronavírusos
Vissza

Országszerte 184 egészségügyi alkalmazott koronavírusos

Országszerte összesen 184 egészségügyi alkalmazottat diagnosztizáltak koronavírussal - közölte ma Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.
A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a két válságos állapotban levő orvosnőt a fővárosi sürgősségi szívkórház intenzív terápiás osztályán kezelik, és az orvosok erőfeszítéseket tesznek megmentésük érdekében.

Romániában 184 egészségügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget. A legnagyobb fertőzési góc Szucsáván van, itt 90 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, közülük 36 orvos. Az imént említett városban az intenzív terápiás osztályon jelenleg 32 pácienst ápolnak, 26-an súlyos állapotban vannak - tette hozzá Tătaru.

A bukaresti Dimitrie Gerota kórházat március 14-én vonták vesztegzár alá, mivel a személyzet több tagja elkapta egy pácienstől a koronavírust. A rendőrség kivizsgálást kezdett az ügyben, mert kiderült, hogy a szóban forgó páciens (egy férfi, aki korábban a belügyminisztériumnál dolgozott) nem vallotta be, hogy külföldről tért haza.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hatszor többen hívták a ...
Több erdélyi településen járt a medve
„Nem hagyhatjuk, hogy a trianoni trauma ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ