Ornitológiai kongresszus zajlik Kolozsváron
Vissza

Ornitológiai kongresszus zajlik Kolozsváron

Az Európai Ornitológiai Unió 12. nemzetközi kongresszusa zajlik augusztus 26-30 között a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen, amelyet a BBTE Biológia és Geológia Kara, a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Román Madártani Társaság (SOR) közösen szervezett.

Az Európai Ornitológiai Unió (EOU) kétévente ejti meg 400-500 fős szakmai konferenciáját, amely elsődlegesen a biológusokat, ezen belül az ornitológusokat, azaz madarászokat célozza meg. A konferencia programja az egész Európában tapasztalt drasztikus madárállomány csökkenésének jelensége köré épül. Olyan témákat érintenek, mint az erdei madárfajok ökológiája, a gének és viselkedés szerepe a madárvonulásban, az európai invazív madarak, az észak-eurázsiai madárpopulációk helyzete, az időjárás hatása a madarak életére, a városlakó madárfajok ökológiája stb. 

Az angol nyelven zajló konferencia programja elérhető online, a szervezők várják a nem szakmabeli, szakterület iránt érdeklődőket is (a részvétel regisztrációhoz kötött). Az eseményről tájékozódni a konferencia hivatalos https://conference.eounion.org/2019/ honlapján és az EOU2019Cluj Facebook-oldalon lehet.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb eseményt szerveznek a kolozsvári ...
Zavartalan a Szent Mihály-templom ...
A nemlétező Abházia helyett: két világ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ