Orbán Viktor részvétét nyilvánította Pap Géza családjának
Vissza

Orbán Viktor részvétét nyilvánította Pap Géza családjának

Pap Géza erdélyi református püspök a visszakapott kollégiumépületek felújításával, a fiatalok körében végzett munkával és a szórványgyülekezetek támogatásával is azt bizonyította, hogy a mi jövőnk a Kárpát-medencében hitünk és magyarságunk megtartásán alapul - írta Orbán Viktor miniszterelnök az Erdélyi Református Egyházkerület korábbi vezetője családjának, részvétét nyilvánítva a püspök halála miatt.

A mai temetés napján eljuttatott levélben a kormányfő felidézte, megrendüléssel értesült arról, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspöke, főtiszteletű Pap Géza már nincs közöttünk.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a zord idők kipróbált és határozott vezetőket követelnek, akik nem rettennek meg a viharos szelektől, hanem kitartóan és hűségesen követik a szolgálat sokszor göröngyös útját.

A magyar miniszterelnök azt írta, Pap Géza egész életét Jézus Krisztusnak és az erdélyi magyar reformátusok ügyének szentelte. Lelkipásztorként, püspökként, majd a Romániai Református Egyház Zsinatának ügyvezető elnökeként is mindvégig a hűség és a rend vezérelvét tartotta szem előtt.

Orbán Viktor levelében kifejezte együttérzését, a következő, nehéz időszakhoz pedig sok erőt és vigasztalást kívánt a gyászoló családnak.

Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület korábbi püspöke 64 éves korában hunyt el november 13-án Kolozsváron. Búcsúztatását, illetve temetését ma tartották a kolozsvári Farkas utcai Református Templomban és a házsongárdi temetőben.

(Fotó: Kovács Tamás/MTI/archív. Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – 2012. március 15-én a Magyar Érdemrend középkereszt polgári tagozatával tüntette ki Pap Gézát az erdélyi magyar nemzeti közösség önazonosságának megőrzése, építése érdekében végzett tevékenységéért, tudományos teológiai munkássága elismeréseként.)

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...
Koronavírus – Kolozs megyében ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ