Orbán Viktor Iohannis nyilatkozatáról: "Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet…”
Vissza

Orbán Viktor Iohannis nyilatkozatáról: "Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet…”

Magyarország értetlenséggel figyeli a Romániában történteket, mert ilyen mondatokat "a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk" - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Klaus Iohannis szerdai nyilatkozatára utalva.

Az interjúban rákérdeztek Klaus Iohannis nyilatkozatára, amelyben Románia elnöke a szociáldemokratákat "Erdély magyaroknak adásával" vádolta. Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elnök személyében egy tiszteletreméltó embert ismert meg, aki kiáll az elvei mellett, így Magyarország tiszteli Romániát és elnökét. Ezért is értetlenséggel figyeli a történteket, mert ilyen mondatokat "a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk Romániából".

"Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet, és megértsük, mi történt. (...) Ha persze rákényszerülünk, majd felvesszük a kesztyűt, de most nem javaslom, hogy az elénk dobott kesztyűért lehajoljunk" - mondta, jelezve: nem tudni, provokációról, "balesetről" vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó.

A magyar miniszterelnök azt javasolta, várni kell, hogy ez kiderüljön, és Magyarország inkább törekedjen a jószomszédi kapcsolatra, adja meg a tiszteletet a románoknak, de ugyanezt elvárja a Romániában élő magyarok, a magyarországi magyarok és a magyar államiság iránt is.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Országos vizsgálat indul a fertőzésen ...
Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...