Online zajlik júniusban a szebeni színházi fesztivál
Vissza

Online zajlik júniusban a szebeni színházi fesztivál

Online téren zajlik majd az idei Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztivál (Festivalul Internațional de Teatru Sibiu – FITS) különleges, a kivételes helyzetre való tekintettel összeállított programsorozata, jelentette be Constantin Chiriac igazgató a rendezvény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tartott sajtótájékoztatóján. Június 12-21. között harminc országból 138 eseményt közvetítenek ingyenesen a fesztivál hivatalos honlapján – www.sibfest.ro –, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Az eredetileg tervezett több mint 500 eseményt 2021-re ütemezték át.

Az Empowered jelszóval meghirdetett online kiadáson olyan rendezők produkciói láthatók, mint Robert Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki, Noda, Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, vagy Lev Dodin, mondta a fesztiváligazgató.

A tíz nap alatt az érdeklődők különböző műfajú előadásokat – színházi-, opera-, tánc-, kortárs cirkuszi- és zenei produkciókat – nézhetnek meg, de sor kerül majd konferenciákra, beszélgetésekre, és lesznek felolvasó színházi, illetve gyerekeknek szóló események is, hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Naponta délelőtt fél 10 és éjjel 12 óra között lehet rácsatlakozni a fesztivál eseményeire, de minden közvetítés újranézhető az éjszakai órákban, tekintettel a különbőző kontinensek időzónáira, ahonnan a szervezők beválogatták a produkciókat – Ázsia, Észak- és Dél Amerika, Ausztrália és Európa.

Constantin Chiriac bejelentése szerint 2021-ben Helen Mirren brit színésznő is jelen lesz a fesztiválon, és csillagot kap a Hírességek Sétányán.

Az idei, speciális FITS#online részletes programjáról a www.sibfest.ro weboldalon lehet tájékozódni.

 


 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ