Online sakktorna: Lékó armageddonban kapott ki
Vissza

Online sakktorna: Lékó armageddonban kapott ki

Lékó Péter armageddonban kapott ki az orosz Jan Nyepomnyascsijtól a hetedik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

A Chess24 szakportál beszámolója szerint a 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadal hétfői napján a magyar és az orosz játékos négy döntetlenje után következett az úgynevezett armageddonjátszma, amelyben a világosnak öt, a fekete figurákkal játszó Lékónak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A partiban Nyepomnyascsij kerekedett felül, így 3–2-re győzött.

Lékó a múlt keddi nyitókörben a ráadáspartit nyerve 3–2-re legyőzte az ukrán Vaszil Ivancsukot, majd három 2,5–1,5-es vereség következett: szerdán az orosz Peter Szvidlertől, csütörtökön Carlsentől, pénteken pedig a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyiktól kapott ki, mielőtt szombaton armageddonban legyőzte az ugyancsak egykori világbajnok indiai Viswanathan Anandot, majd vasárnap vereséget szenvedett a holland Anish Giritől.

A magyar sakkozó kedden, a nyolcadik fordulóban az izraeli Boris Gelfanddal játszott.

A szuperdöntővel záruló sorozat első és harmadik tornáját Carlsen, a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Általános karantén Franciaországban, ...
Metróálmok
Egy hónapnyi ingyenes és online mozizás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • SZOMBATTÓL VESZTEGZÁR ALATT SZÉK ÉS ...
  • Nehéz helyzetbe kerültek a ...
  • Karcsisirató
  • Trump csak tréfál?
  • A megújuló Mauksch–Hintz-ház