Online sakktorna: Carlsen és Nakamura jutott a szuperdöntő fináléjába
Vissza

Online sakktorna: Carlsen és Nakamura jutott a szuperdöntő fináléjába

A világbajnok Magnus Carlsen és az amerikai Hikaru Nakamura csap össze az első helyért annak az egymillió dollár összdíjazású online sakktornasorozatnak a szuperdöntőjében, amelyet a norvég nemzetközi nagymester talált ki és indított útnak.

A 15 perces alapjátékidejű partikkal rendezett sorozat szuperdöntőjébe a négy állomáson legjobban teljesített négy játékos jutott be. A Chess24 szakportál beszámolója szerint az egyik ágról Carlsen a kínai Teng Li-zsen legyőzésével, a másik elődöntőből pedig Nakamura az orosz Danyiil Dubov felett aratott diadal révén lépett tovább.

A norvég sakkozó, aki a négyből három tornán is diadalmaskodott, összesítésben 3–1-re verte Tenget, míg az amerikai nagymester sima 3–0-lal jutott túl az egyik torna első helyét megszerző orosz riválisával vívott küzdelemből.

A szuperdöntő döntője pénteken indul, a végső győztesnek négy párharcot kell megnyernie. Az elsőség 140 ezer dollárt ér, a második helyezett 80 ezerrel gazdagodik, míg a két elődöntő vesztesét, Tenget és Dubovot egyformán 40 ezer dollár vigasztalhatja.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...
Lakatos Mónikát Womex életműdíjjal ...
Fődíj Horvát Lili filmjének Chicagóban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ