Online mikulásozás a Kolozsvári Magyar Operával
Vissza

Online mikulásozás a Kolozsvári Magyar Operával

Az online térben sem hagyja ajándék nélkül közönségét Mikuláskor a Kolozsvári Magyar Opera: különleges játékra hívják a gyermekeket és tartalmas családi kikapcsolódásra nyújtanak lehetőséget online előadásaikkal december 6-án.

A játékban arra kérik a gyerekeket, hogy ebben az amúgy is felfordult világban idén – a megszokottól eltérően – ajándékozzák meg ők a Mikulást. „Viszonzásul sok évszázados önzetlen szeretetéért, most ti szerezzetek meglepetést neki!” – olvasható a felhívásban.

A játékban résztvevők a következő, saját készítésű ajándékokkal lephetik meg a Mikulást:

– videó, amelyben a jelentkező kedvenc dalát énekli vagy hangszeren játssza el a Mikulásnak

– egy ismert dal szövegének átírt verziója úgy, hogy erről az ünnepről szóljon

– vers a Mikulásról

– rajz a Mikulásról kedvenc zeneművészeivel vagy együttesével

– rövid fogalmazás arról, hogy mi lehet a Mikulás kedvenc zenei műfaja és miért

A Mikulásnak szánt meglepetést az org@hungarianopera.com címre lehet beküldeni december 5-ig. Az elektronikus levélnek tartalmaznia kell az alábbi adatokat: alkotó neve, életkora, tanintézmény neve, osztály, helység, valamint a mű címe. A beküldők között nyereményeket és különdíjakat is kiosztanak.

December 6-án, Szent Miklós napján az opera ajándékozza meg közönségét, hiszen két előadás vetítésével teremtenek lehetőséget a családi együttlétre: délelőtt 11 órától Tóth Péter Árgyélus királyfi című meseoperája látható, este hét órától pedig Kálmán Imre Csárdáskirálynő című közkedvelt operettjébe kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

Mint írják, az Árgyélus királyfi kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az óvodások és kisiskolások először találkozzanak az opera világával. Az előadást Albu István rendezte, vezényel Jankó Zsolt. Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje 2006 áprilisa óta van repertoáron, azóta is töretlen sikerrel. Az előadás rendezője Selmeczi György, felújította Szabó Jenő, vezényel Kulcsár Szabolcs.

Mindkét előadás az intézmény YouTube-csatornáján követhető.  

(Borítókép: jelenet az Árgyélus királyfi című meseoperából. Fotó forrása: a Kolozsvári Magyar Opera honlapja)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...
Téli bonyó és a perecoltás
Farkas Árpáddal a magyar kultúra napján

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ