Online igényelhető az agrártámogatás
Vissza

Online igényelhető az agrártámogatás

Az elmúlt két napban közel 17 ezer kérést regisztráltak az Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA), amelyekben összesen 111 ezer hektár termőföldre igényeltek agrártámogatást.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium utasítására április 6-tól lehetséges a 2020-as agrárkampányra vonatkozó egységes kifizetési kérvények online benyújtása, így megyei APIA-központok azóta elektronikusan fogadják az igényléseket. A következő dokumentumokat kell online benyújtani: személyazonossági igazolvány másolata, Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Hivatal bizonyítványa, adóügyi bejegyzési tanusítvány, érvényes bankszámla bizonylata.

A rendelkezés értelmében azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy a feltüntetett mezőgazdasági terület az igénylő használatában áll, vagy a gazdáknak kell elektronikus úton az APIA-hoz eljuttatni, vagy a megyei/helyi APIA-központok kérelmezhetik a polgármesteri hivataloktól a Mezőgazdasági Jegyzékbe való bejegyzési bizonylat elektronikus úton történő elküldését.

Az állattenyésztők kifizetéséhez szükséges dokumentumokat a farmereknek vagy az Országos Állattenyésztési Ügynökség megyei irodáinak munkatársainak kell elküldenie elektronikus úton az APIA-nak. Szintén távközlési eszközökkel kell az APIA-hoz kell eljuttatni a haszonbérbe adások dokumentumait, valamint az állatjóléti támogatások kérvényeit.

Bővebb információk a www.apia.org.ro oldalon olvashatók.  


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában márciusban ...
Jövő héten vetítik Nagy Dénes filmjét a ...
Megoszlanak a vélemények a nemrég ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ