Olvasásnépszerűsítő játék idén is a marosvásárhelyi könyvvásáron
Vissza

Olvasásnépszerűsítő játék idén is a marosvásárhelyi könyvvásáron

Ötödik alkalommal szervezi meg az Olvasd el, és játssz velünk olvasás-népszerűsítő játékát a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. A november 15–18. között zajló, 24. könyvvásár a versenyt a gyermek és ifjúsági programjaiban szervezi meg, a játék, a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg és felkeltse az olvasókedvet azok körében is, akik csak barátkoznak a nyomtatott betűkkel.

Az Olvasd el, és játssz velünk nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, tavaly már nemcsak Maros megyei, hanem Hargita és Kolozs megyei csapatok is jelentkeztek a több mint háromszáz kis- és nagydiákot megmozgató játékra – olvasható a szervezők szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A 24. könyves szemlét megelőző olvasójáték során a jelentkezőknek előre megadott könyveket kell elolvasniuk, majd játékos feladatokat megoldaniuk. A szervezők négy kategóriában hirdetnek játékot, figyelembe véve a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit, így a IV. osztályosok Berg Judit és Kertész Erzsi A négy madár titka, az V–VI. osztályosok Szabó Róbert Csaba Vajon nagyi és az aranyásók, a hetedikesek és nyolcadikosok Zágoni Balázs A gömb, míg a kilenc-tizenkettedikes korosztály Bódi Attila Lázadni veletek akartam című könyvéből kell készüljön.

A versenyre október 3-ig, 3 fős csapatok (osztályonként max. 2) lehet jelentkezni, a jelentkezésnek tartalmaznia kell a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét. Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 22-én e-mailben kapják kézhez a csapatok, amelyeket október 31-ig kell visszaküldeniük. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 5-én közlik a szervezők, a döntősök pedig a 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

Kategóriánként jelentkezni, valamint további információkat igényelni a anegymadartitka@vasarhely.ro, vajonnagyiesazaranyasok@vasarhely.ro, agomb@vasarhely.ro, lazadniveletekakartam@vasarhely.ro e-mail címeken lehet.

(Borítókép: Facebook/Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ