Oltatlan a betegek és áldozatok nagy többsége
Vissza

Oltatlan a betegek és áldozatok nagy többsége

Keddről szerdára tovább emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma Romániában. A legutóbbi tájékoztatás óta 326 új koronavírusos megbetegedést igazoltak 29 302 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte ma a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS)

Az új esetekkel 1 085 738-ra nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma, 1 048 947 személyt közülük gyógyultnak nyilvánítottak.Újabban nyolc koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés. A hat férfit és a két nőt Bákó, Krassó-Szörény, Galac, Prahova, Suceava, Szeben, Teleorman megyében és Bukarestben kezelték kórházban.Egy személy a 20 és 29 év közötti korosztályhoz, egy a 30 és 39 év közötti korosztályhoz, egy a 40 és 49 év közötti korosztályhoz, egy a 60 és 69 év közötti korosztályhoz tartozott, négyen 70 és 79 év közöttiek voltak. Heten közülük más betegségekben is szenvedtek.  Ezzel 34 331-re emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Romániában.

Szerdán 710 személyt kezeltek kórházban COVID-19-cel, jelenleg 96 személy szorul intenzív terápiás ellátásra. Románia területén 1881 igazoltan koronavírus-fertőzött személy volt szerdán otthoni, 845 intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 61 615 személy volt házi, 76 intézményes karanténban.
Továbbra is Bukarestből jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet, 58-at. Kolozs megyében 15, Ilfov megyében 14, Beszterce-Naszód és Suceava megyében 13-13 esetet regisztráltak.  Négy megyében egyetlen új megbetegedést sem jegyeztek. Valamennyi megye és a főváros is zöld zónás, lakosságarányosan Ilfov megyében a legmagasabb a fertőzöttségi ráta, 0,31 ezrelék.
Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) szerdai tájékoztatása szerint az augusztus 2. és 8. közötti héten a COVID-19 megbetegedések 48,6 százalékát Bukarestben, valamint Konstanca, Kolozs, Ilfov és Temes megyében regisztrálták. Az elmúlt héten nyilvántartásba vett fertőzöttek 81,2 százaléka nem kapott koronavírus elleni oltást.Az INSP szerint a halálesetek 46,2 százalékát Iaşi, Prahova, Teleorman, Vrancea és Argeş megyében jegyezték az említett időszakban. A halálos áldozatok 76,9 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen, 23,1 százaléka pedig csak az első adag oltást kapta meg.

A világjárvány kezdetétől napjainkig minden 77-ik megbetegedést egészségügyi dolgozók körében regisztráltak. A halálos áldozatok 86,1 százaléka 60 év feletti személy, 57,5 százalékuk férfi. A koronavírus áldozataiként regisztrált halottak 94,6 százalékának volt legalább egy társbetegsége.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre