Október 27-én indulnak a napi repülőjáratok Marosvásárhelyről Budapestre
Vissza

Október 27-én indulnak a napi repülőjáratok Marosvásárhelyről Budapestre

Októbertől napi repülőjárat indul Marosvásárhelyről Budapestre, és ez 143 további úticélt tesz majd elérhetőbbé - jelentette be hétfőn Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke. Paulina Gosk, a Wizz Air kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Marosvásárhely - Budapest járatok október 27-én indulnak.

„Marosvásárhely kiemelten fontos a Wizz Air számára, mert ez volt az első romániai város, ahol elkezdtünk működni. (...) Románia legnagyobb légitársaságaként elkötelezett hívei maradunk erdélyi, marosvásárhelyi ügyfeleinknek, akik rövidesen élvezhetik a Budapest felé tartó napi járataink előnyeit' - mondta Gosk, hozzátéve, hogy a szolgáltatás 40 százalékkal fogja emelni a Marosvásárhelyre tartó és onnan induló járataik utasforgalmi kapacitását, amely így 2020-ra el fogja érni a 265.000 helyet. 

2018-ban a Wizz Air több mint 8,3 millió utast szállított Romániából, illetve Romániába. Ez 14%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Románia tíz repülőteréről indulnak Wizz Air járatok, összesen 20 ország 145 városába. 

Ezzel egyidőben Budapesten Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is bejelentette a hírt. A tárcavezető Magyarország alapvető érdekének nevezte, hogy gyors és hatékony összeköttetései legyenek a világgal. A nemzet határai nem egyeznek meg az ország határaival, a gazdaság  nyitott, a GDP 86,5 százalékát az export adja, így a pontos eljutás rendkívül fontos - hangsúlyozta a miniszter.

A marosvásárhelyi járatkínálat bővítését nemzetpolitikai érdekekkel magyarázta Szijjártó Péter. Mint mondta, fontos hogy a határon túli magyarokkal minél egyszerűbb és akadálymentes legyen a kapcsolattartás. A bővítéssel éves szinten 38 ezer helyett 132 ezer helyet biztosít járatain a Wizz Air október végétől.
Váradi József, a Wizz Air vezetője a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy marosvásárhelyi járatuk több mint 10 éve üzemel, de szűk réteget tudtak a heti két járattal kiszolgálni, a naponta közlekedő új járat viszont a turisztikai mellett üzleti célú utazóknak is jó megoldás.

 


EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szabad vallásgyakorlat ...
„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ