Oktatási projektekről döntött a helyi tanács
Vissza

Oktatási projektekről döntött a helyi tanács

Kiterjeszti Iskola utáni siskola programját a helyi önkormányzat – hagyták jóvá a mai rendkívüli tanácsülésen, amelyen az új Monostor negyedi bölcsőde megépítésének költségvetését is kiegészítették.

Iskola utáni iskola projektet indít az önkormányzat

Szegény sorsú vagy a társadalmi kirekesztés veszélyével fenyegetett családokból származó gyermekeket támogat a 2017/2018-as tanévben is a kolozsvári önkormányzat. Az Iskola utáni iskola nevű, a korai iskolaelhagyást és a tanulási felzárkóztatást célzó projekt idén összesen 136 gyerekre terjed ki, az önkormányzat a Szociális és Egészségügyi Igazgatósága révén összesen 186 ezer lejt fordít erre a célra. A projektben a Traian Dârjan, a Nicolae Iorga, az Octavian Goga és a Nicolae Titulescu Általános iskolák illetve az Onisifor Ghibu Líceum vesz részt. A program kedvezményezettjei 1-8 osztályos diákok. A projekt próbaverziója a 2013-2014-es iskolaévben indult a Traian Dârjan Általános Iskolában, és mivel hatékonynak bizonyult, idén 5 további iskolára terjesztette ki az önkormányzat.

Új bölcsőde épül a Monostor negyedben

A tegnapi tanácsülésen a Monostorra tervezett új bölcsöde építésére is rábólintottak a tanácsosok. – Rengeteg szülő fordul a polgármesteri hivatalhoz, illetve személyesen is megkerestek azzal a kéréssel, hogy hozzunk létre egy bölcsődét a Monostor negyedben, most ezt a hiányt szeretnénk pótolni. Amint az már bevett gyakorlatnak számít, az új intézményben is lesz magyar csoport, ahol a gyerekekkel anyanyelvükön kommunikálnak a dadák és a nevelők – nyilatkozta Oláh Emese alpolgármester. Az új bölcsőde létesítése egy újabb jó hír, miután augusztusban a Donát negyedi bölcsőde építéséről döntött a városi képviselőtestület. Az új bölcsőde a Grigore Alexandrescu utcában a 47A szám alatt épül meg. A háromszintes épület megépítéséről már tavaly is döntött a helyi önkormányzat, azonban most költségkiegészítésre szorul a projekt. A projekt összértéke hozzáadottérték-adó nélkül 10,5 millió lej, a kivitelezésre 24 hónap áll az építőcég rendelkezésére.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mifelénk a tudással sajátos ...
Kétnapos lesz az alkotmánymódosító ...
Kémer: a szilágysági település, ahol ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Az indulás fontosságáról
  • Csak az a mosoly…
  • A NEMZETI OPERETT GÁLA KOLOZSVÁRRA ...
  • Székelykocsárd: beindult a délutáni ...
  • Mi van a mosolyon túl?