Oktatási miniszter: legyenek körültekintők a szülők
Vissza

Oktatási miniszter: legyenek körültekintők a szülők

Sorin Cîmpeanu egészségügyi miniszter ma felhívást intézett az iskolás gyerekek szüleihez, arra kérve őket, hogy figyeljenek oda jobban gyermekük egészségi állapotára.

A miniszter azt követően tette közzé felhívását, hogy a fővárosban több tanulóról is kiderült alig néhány nappal az osztálytermi oktatás újbóli megkezdése után, hogy koronavírussal fertőzött.

Cîmpeanu úgy vélekedett, hogy felelőtlenségre utal a koronavírusos esetek megjelenése az iskolákban, ugyanis az osztálytermi oktatás csak néhány napja vette kezdetét, a fertőződés tehát nyilvánvalóan korábban megtörtént.

A miniszter emlékeztetett, hogy - noha az iskoláskorúak körében nagyon kicsi a súlyos megbetegedések aránya - a tanulók könnyen átadhatják a vírust olyan családtagjaiknak is, akik a veszélyeztetett kategóriához tartoznak.

Csütörtökön a fővárosi negyedik kerületi polgármesteri hivatal közölte, hogy négy különböző iskolából négy koronavírusos megbetegedést jelentettek: egy elsős, egy harmadikos és egy negyedikes gyerekről, illetve egy tanárról van szó.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Országos szintű lakhatási stratégiára ...
Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Munkaügyi miniszter: minden alkalmazott ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ