Okosmegye címre pályázik Kolozs megye
Vissza

Okosmegye címre pályázik Kolozs megye

A Kolozs Megyei Tanács az intézmény digitalizációját célzó ötletbörzét hirdetett, mert feltett szándéka, hogy Kolozs megye legyen Románia első okosmegyéje. A Smart Territory projektet uniós forrásokból finanszírozzák, és a végső kedvezményezettek a megyei tanácsnál ügyeket intéző állampolgárok lesznek. Digitalizálnák az építkezési engedély kiváltását, a tisztviselők által összeállított iratok ellenőrzését, megszerkesztését és nyomon követését, ezzel pedig egyforma szabványokat alakítanának ki a megyében.

„A digitalizáció megvalósításával az emberek elfelejthetik a sorállásban elpocsékolt időt. A kérvények kitöltése, a szükséges iratok benyújtása, a kérések nyomon követése, illetékek fizetése mind gyorsan és elektronikusan zajlanak majd. De nem csak az iratok benyújtását digitalizálnánk, hanem az iratok szerkesztését, feldolgozását, ellenőrzését és nyomon követését is. Ez pedig azt jelenti, hogy megkíméljük a lakosokat a pecsétek és aláírások utáni futkosástól” – nyilatkozta Alin Tise megyei tanácselnök.

Az ötletbörzére jelentkező cégeknek integrált, korszerű, működőképes informatikai rendszerre vonatkozó projektet kell benyújtaniuk, amely megfelel a megyei tanács igényeinek. A börze nyertese 2,897 millió lejt kap áfamentesen a megvalósításra. A cél három applikáció – Területi Atlasz, Egyetlen Ügyfélszolgálat és Archívumdigitalizálás – kidolgozása, egységes grafikával, szerkezettel és egymással kapcsolatot teremtő alrendszerekkel. Az ajánlatokat augusztus 3-án 16 óráig kell benyújtani, a nyertes augusztus 10-én hirdetik ki. A verseny további feltételei elérhetőek a megyei tanács http://www.cjcluj.ro/ honlapján.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ