Odaítélte Virágos Kolozsvár versenyének díjait a Kolozsvári Városszépítő Egylet
Jakab Orsolya Emőke kertje is díjat érdemelt
Jakab Orsolya Emőke kertje is díjat érdemelt
Vissza

Odaítélte Virágos Kolozsvár versenyének díjait a Kolozsvári Városszépítő Egylet

Harmadik alkalommal hirdette meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt 2019. május 30. – szeptember 15. közötti időszakban, amellyel arra ösztönözte Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsa be ablakait, teraszait, homlokzatait, és vegyen részt a külvárosi kertek és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában.

A legszebb ablak díját Kerekes Enikő nyerte el

Az október 1-én zajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Szabó Lilla, a Kolozsvári Magyar Napok programigazgatója, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, DanClinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről. A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 43 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásnak, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen növényfajtákat ültetett a kedves pályázó.

A legszebb erkély díját Nistor Ovidiu kapta

A legszebb ablak díját Kerekes Enikő, a legszebb erkély díját Nistor Ovidiu, a legszebb homlokzat díját Fábián János Csaba, a legszebb kert díját megosztva Both Varga Réka és Jakab Orsolya Emőke, a Kolozs megyei legszebb pályázat díját Martin Florina, valamint a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Gina Căprar nyerte el.

A legszebb homlokzat díját Fábián János Csabának ítélték oda

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke elmondta: annak ellenére, hogy az idei esztendőben kevesebb pályázat érkezett be, mégiscsak elégedett, hiszen az idei pályamunkák sokkal igényesebbek, sokkal szebbek voltak, mint az elmúlt esztendőkben. Ugyanakkor kifejezte azon meggyőződését, hogy csakis kitartó munkával és hosszútávon lehet célt elérni, ezért a Virágos Kolozsvár projektet jövőre is folytatni kell.

Both Varga Réka nyertes kertje

A díjátadó gálát október 24-én, 18 órakor szervezik a Vallásszabadság Házában (Bulevardul 21 Decembrie 1989, 14.).

A Kolozs megyei legszebb pályázat díját Martin Florina kapta

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik bekapcsolódtak a III. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak kincses városunk szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez. Reméljük, hogy jövőre is közösen folytatjuk tovább a munkát és együtt megvalósítjuk a kitűzött célokat.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége

A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Gina Căprar nyerte el


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – 56 alkotás, köztük 15 ...
Június negyedike a Trianonban - Hogyan ...
Amiért a harang és az ima szól

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...