Női olimpiai kvalifikációs vízilabdatorna Triesztben
Vissza

Női olimpiai kvalifikációs vízilabdatorna Triesztben

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 15 fős keretét a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára.

A csapat vasárnap reggel busszal utazott az észak-olaszországi helyszínre, ahol kedden Izrael együttese ellen kezdte meg szereplését.

„Mint az elmúlt világversenyek előtt, ezúttal sem volt könnyű dolgom a szűkítésnél, hiszen mind a 17 játékos edzésteljesítményével elégedett vagyok” – fogalmazott a szövetség honlapján Bíró Attila, akinek elmondása szerint már csak azért sem volt egyszerű dolga, mert edzőpartner, felkészülési mérkőzések hiányában kellett döntenie.

A kapitány az m1 aktuális csatornának nyilatkozva hangoztatta, hogy bízik csapatában. „Úgy vélem, a most kiválasztott játékoskeret alkalmas rá, hogy kivívjuk az olimpiai részvétel jogát” – mondta Bíró Attila.

A szűkítés nyomán a dunaújvárosiak balkezese, Horváth Brigitta és az FTC védője, Máté Zsuzsanna drukkol majd itthonról az utazó társainak. A kapusok közül Kasó Orsolya, a mezőnyjátékosok közül pedig Antal Dóra lesz a tartalék, ők csak akkor kaphatnak szerepet, ha a csapatban valaki a torna folyamán a koronavírustesztjén pozitív mintát produkál.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzőkre épülő válogatott kedden Izrael legjobbjaival játszott, majd szerdán Kazahsztán és csütörtökön Görögország csapata következik. A csoportmérkőzések után a negyeddöntőben Franciaország vagy Szlovákia együttese jöhet szóba valószínű riválisként. A folytatásban pedig, már az elődöntőben, a házigazda olaszokkal vagy a hollandokkal kerülhet szembe a Bíró-csapat.

„Bármelyik válogatott következzék is a négy között, azt mondhatom, hogy egyik nehezebb, mint a másik, de a magyar csapat is a világ élvonalába tartozik” – szögezte le a szövetségi kapitány, aki mondandóját azzal fejezte be: „ha nem tudjuk megverni az elődöntőben valamelyiket, nem is érdemeljük meg az olimpiai indulást...”

Az olaszországi tornán két kvótát osztanak ki a tokiói olimpiára, vagyis a kvalifikációhoz döntőbe kell jutni Triesztben.     

Az olimpiai selejtezős keret:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros).

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC).

Tartalékok: Kasó Orsolya (FTC) – kapus, Antal Dóra (UVSE) – mezőnyjátékos.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia.

B-csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Kazahsztán.

Eredmény, B-csoport, 1. forduló: • Magyarország–Izrael 27–2 (7–2, 3–0, 9–0, 8–0) – a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Szilágyi 4, Parkes, Vályi és Gurisatti 3–3, Garda, Leimeter, Illés és Rybanska 2–2, Gyöngyössy 1.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nőnapi köszöntő az Operettissimo ...
Tasnádi: mindennek a törvény ...
Koronavírus - Meghaladta a négyezret a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ