Női kézilabda EHF-kupa: francia ellenfelet kapott a címvédő Siófok
Vissza

Női kézilabda EHF-kupa: francia ellenfelet kapott a címvédő Siófok

A címvédő Siófok KC a francia Nantes Atlantique HB csapatával találkozik a női kézilabda EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában.

A keddi bécsi sorsoláson az is eldőlt, hogy a siófokiak hazai pályán játszhatják a visszavágót a francia bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje ellen.

Az Érd HC az orosz Kuban Krasznodar együttesével találkozik, amely tavasszal bronzérmes lett hazája élvonalában. A magyar csapat az első mérkőzésen lesz házigazda, ahogyan a Debreceni VSC Schaeffler is a szerb bajnok ZORK Jagodina ellen.

A Váci NKSE ismét összekerült a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK együttesével, amellyel szemben két évvel ezelőtt elbúcsúzott, ugyancsak a harmadik körben.

A romániai együttesek számára jó hír, hogy biztosan lesz legalább egy csoportrésztvevő (de egy búcsúzó is), mivel a Beszterce-Naszódi Glóriát és a Brassói Koronát összehozta a sors. A Nagydisznódi Magurának spanyol ellenfél jutott, a Rocasa Gran Canaria kétszeres Challenge Kupa-győztes.

Az első mérkőzéseket november 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei a 16 csapatos csoportkörbe jutnak.

A Debreceni VSC Schaeffler a német TSV Bayer 04-Werkselfen, a Váci NKSE pedig az osztrák Hypo Niederösterreich csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel a második fordulóban, a Korona a spanyol Super Amara Bera Bera gárdáján, a Magura pedig az ukrán Galicsanka Lvov csapatán jutott túl; a Siófok KC, az Érd HC és a Glória pedig most csatlakozik a mezőnyhöz.

A sorsoláson nem vehetett részt a meglepetésre búcsúzó Krajovai MSC, mivel nem jutott tovább a Tertnes Bergen ellenében, annak ellenére, hogy a norvég együttes lemondott a pályaválasztói jogáról.

A mostani az EHF-kupa utolsó idénye, mert a sorozatot jövőre átszervezik, és Európa Liga névre keresztelik.

A magyar és romániai érdekeltségű párosítások: • Érd HC–Kuban Krasznodar (orosz) • Kastamonu Belediyesi GSK (török)–Váci NKSE • Debreceni VSC Schaeffler–ZORK Jagodina (szerb) • Nantes Atlantique HB (francia)–Siófok KC • Beszterce-Naszódi Glória–Brassói Korona • Rocasa Gran Canaria (spanyol)–Nagydisznódi Magura.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az elnöki hivatal helyesbített a ...
Sörtermelésben a nyolcadik helyen ...
Bábel

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ