Népviselet készítése uniós pénzekből a Szászfeneshez tartozó Magyarlónán
Vissza

Népviselet készítése uniós pénzekből a Szászfeneshez tartozó Magyarlónán

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének mai sajtóközleménye szerint Szászfenes község önkormányzata 42 ezer eurós pályázatot nyert, amelynek keretében a közigazgatási egységhez tartozó Magyarlóna falu számára 25-30 pár népviseletet készíttet a polgármesteri hivatal.

„A projektet már tavaly elkezdtük, és idén sikerül megnyerni a pályázatot, amelynek köszönhetően Magyarlónára több fajta népviseletet is készíttetünk a kicsiknek és idősebb korosztálynak is. Fontosnak tartjuk a hagyományaink ápolását ezért is harcoltuk ki, hogy Magyarlóna is bekerüljön ebbe a pályázatba” – nyilatozta Albert Zoltán, Szászfenes község RMDSZ-es alpolgármester.

A dokumentum szerint az újonnan megválasztott tisztségviselő hozzátette: reméli továbbra is sikerül a helyi magyar közösséget támogatni és olyan projekteket megvalósítani, amelyek az ő javukat szolgálják.

„Terveink között szerepel egy magyar bölcsődei csoport beindítása Szászfenesen, hisz ez hiánypótló lenne a településeinken élők számára. Olyan projekteket szeretnék támogatni, amelyek a mi közösségeinket is fejlesztik, ezért is gondolom azt, hogy a soron következő parlamenti választás meghatározó lesz számunkra. Nem elegendő a megyei és helyi önkormányzatban jelen lenni, hisz sok mindenről, ami minket is érinti, Bukarestben döntenek. Arra kérem ezúton is Szászfenes község magyar lakosait, hogy december 6-án döntsenek okosan, menjenek el szavazni és támogassák az RMDSZ jelöltjeit, hogy helyi szinten is több esélyünk legyen beruházásokat, projekteket megvalósítani” – mondta az alpolgármester.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ