Nemzetközileg elismert vendégművészek a Toscában
Vissza

Nemzetközileg elismert vendégművészek a Toscában

Három, a nemzetközi operaéletben is megkerülhetetlen énekes lép fel a január 24-i Toscában, derül ki a Kolozsvári Magyar Opera közleményéből. A címszerepet Boross Csilla, Scarpiát Kálmándi Mihály, míg Mario Cavaradossit László Boldizsár alakítja. Az este fél héttől kezdődő előadást Horváth József vezényli, rendező: Katona Zs. József.

A Toscát alakító világhírű operaénekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát. A Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze, a Janácek Opera (Brno) tagja. Számos díja mellett Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért 2014-ben elnyerte Melbourne-ben a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

„Boross Csilla mellett szintén kiváló operaénekeseket láthatnak majd a nézők a Puccini-mű szerepeiben. Scarpiát Kálmándi Mihály énekli, aki a Kolozsvári Magyar Opera legutóbbi Rigoletto-előadásán teljesen lenyűgözte a közönséget elementáris erejű játékával és az egész teret betöltő baritonjával. Mario Cavaradossi megformálója ezúttal a népszerű László Boldizsár lesz. A további szerepekben Gergely Arnoldot, Köpeczi Sándort, Rigmányi Istvánt, Naphegyi Bélát,Kerekes Máriát és Peti Tamás Ottót láthatja-hallhatja a közönség”, olvasható a közleményben.

A háromfelvonásos opera ősbemutatóját 1900. január 14-én tartották a római Teatro Costanziban.

(Borítókép: Toscát Boross Csilla alakítja) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szentegyházi ...
A fehér sport hírei: Cincinnati és ...
Ingyenes vizsgálatokat végez a városi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ