Nemzetközi mezőnyben dobogósak a BBTE közgazdász hallgatói
Vissza

Nemzetközi mezőnyben dobogósak a BBTE közgazdász hallgatói

Az Imperial College London csapata mögött második helyezést és különdíjat érdemeltek a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének hallgatói a budapesti Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány verseny 10 órás esettanulmányának megoldásával.

Borsos András (Pénzügy és bank, II. év), Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment, I. év), Szép Hunor (Pénzügy és Bank, I. év) és Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika, I. év) kiválóan képviselték Romániát és egyetemüket az erős mezőnyben.

A 2019. augusztus 8. és 11. között a Case Solvers által szervezett Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány versenyen két különböző vállalat számára kellett megoldást kínáljanak a résztvevők. A csapatoknak négy óra állt rendelkezésére, hogy terjeszkedési stratégiát dolgozzanak ki a DHL számára, valamint tíz órájuk volt arra, hogy megoldást találjanak az Amigos for children nevű magyarországi nonprofit szervezet jövőbeli kihívásaira.

A kolozsvári csapat a tíz órás esetnél a dobogó második fokára léphetett fel, valamint elnyerték a legjobban megvalósítható megoldás különdíját is, maguk mögé utasítva többek között olyan egyetemek csapatait, mint a Münsteri Egyetem, a Belgrádi Egyetem vagy a Budapesti Corvinus Egyetem.

A tanulmányaiknak még csak az elején tartó kolozsvári magyar közgazdász hallgatók a sikert röviddel azután érték el, hogy egyetemi kollégáik csapatai a washingtoni Georgetown Egyetem versenyén runner-up díjat, a Maastricht Egyetem versenyének legfontosabb fordulójában pedig csoportmásodik helyet szereztek, összességében az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzésben mindmáig egyedülálló nemzetközi eredményeket felmutatva.

A csapat felkészítő tanárai Szász Levente, Györfy Lehel Zoltán és Rácz Béla-Gergely voltak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újból megnyílt az auschwitzi múzeum
Koronavírus - Ehalasztották a ...
Újraválasztották Asztalos Csabát az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ