Nem kell lemondanunk az idei TIFF-élményről
Vissza

Nem kell lemondanunk az idei TIFF-élményről

Közzétették a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) új időpontját: július 31. és augusztus 9. között az előírásoknak megfelelően, főként szabadtéren találkozhatnak és gyűlhetnek össze a filmkedvelők.

„Olyan közönséget tudtatunk magunkénak, akik az elszigeteltség hónapjaiban is vártak és támogattak bennünket. Be fogjuk tartani a hatóságok által előírt védelmi intézkedéseket a kültéri tereket illetően és reméljük, hogy a lehető leghamarabb döntenek a mozikban történő vetítésre vonatkozó feltételekről is. Elsősorban a nézők biztonságát tartjuk szem előtt” – fogalmazott közleményükben Tudor Giurgiu, a fesztivál elnöke.

Az eddig  bejelentett vetítési helyszínek között van a Főtér, a Iulius Mall, az Arkhai Szoborpark, a bonchidai Bánffy-kastély és a Kolozsvári Francia Intézet udvara is.

„Sok új programelképzelésünk volt, de minthogy a fesztivál kereteit idén kénytelenek vagyunk leszűkíteni, néhányat ezek közül a következő kiadásra tartogatunk, amikorra a dolgok remélhetőleg már normalizálódnak”, magyarázta Mihai Chirilov művészeti igazgató. Chirilov továbbra is eklektikus programot ígér, több új filmcímmel és archív retrospektív vetítésekkel, hagyományos szekciókat, fókuszprogramot, és speciális eseményeket.

A megszokott projekteknek is lesz helye az idei TIFF-en: a filmiparnak szentelt Transilvania Pitch Stop program online és offline is zajlik majd, a középiskolás diákoknak szóló Let’s Go Digital! filmműhely viszont kizárólag online térben lesz elérhető. Az egyes programok részleteit és a további filmvetítési helyszíneket hamarosan közzéteszik a szervezők.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

III. liga 8. forduló: Dési győzelem a ...
Rálőttek egy ortodox papra a ...
Elhunyt Sir Sean Connery

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ