Nincs már hatósági felügyelet alatt Horváth Anna
Vissza

Nincs már hatósági felügyelet alatt Horváth Anna

Ma a Kolozs Megyei Táblabíróság megszüntette Horváth Anna hatósági felügyeletét. A mai tárgyalás végén az ügyész kérte az intézkedés további foganatosítását arra hivatkozva, hogy annak meghozatalától mostanáig a fennálló helyzetben nem következtek be változások. Ugyanakkor az ügyész úgy ítélte meg, a hatósági felügyelet arányos a Horváth Anna ellen felhozott vádakkal, s a per megfelelő folyamata érdekében erre továbbra is szükség van.

Ezzel szemben a vádlott védőügyvédje kérte ennek megszüntetését lévén, hogy valamennyi tanút kihallgattak, s eddig semmilyen gyanúok nem utal arra, hogy Horváth Anna  valóban elkövette az ellene felhozottakat. – Már nem tudja befolyásolni a tanúkat, valamennyi tárgyaláson jelen volt, pozitív volt a magatartása. A hatósági felügyelet már egy éve és két hónapja érvényben van, már nem gyakorolja az alpolgármesteri tisztséget sem – mondta a védőügyvéd.

Horváth Anna személyesen fordult a bírónőhöz. – Ez lenne a harmadik vakáció, amikor nem mehetek Magyarországra a gyermekeimmel. Ráadásul munkahelyi kötelezettségem lenne eleget tennem a szomszédos országból érkező különböző meghívásoknak, ugyanis az RMDSZ ügyvezető alelnöke vagyok az intézkedés tehát munkám végzésében is gátol – tette hozzá a tisztségviselő.

Amint arról több ízben beszámoltunk, a DNA ügyészei befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsítják Kolozsvár volt alpolgármesterét, akit tavaly október 11-én ügyészségi felügyelet alá helyeztek, majd emiatt a felfüggesztett alpolgármester, aki ártatlannak vallja magát, fizetésnélküli szabadságot vett ki, idén márciusban pedig lemondott. Az ügyészek szerint Horváth Anna közbenjárt a kolozsvári városházán dolgozó közhivatalnokoknál annak érdekében, hogy egy beruházó gyorsabban megkapja az ingatlanprojektjéhez szükséges jóváhagyásokat. A DNA szerint ellenszolgáltatásként azt kérte az üzletembertől, hogy vásároljon és adjon át hatvan bérletet két zenei fesztiválra – a bérleteket azoknak a fiatal önkénteseknek szánta, akik a választási kampányban segítették.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ