Négyezer határrendész teljesít majd szolgálatot a határátkelőkön a hosszú hétvégén
Vissza

Négyezer határrendész teljesít majd szolgálatot a határátkelőkön a hosszú hétvégén

Megnövekedett határforgalomra számítanak a határon a május elsejei hosszú hétvégén, elsősorban a bolgár és a magyar határátkelőknél, így többen lesznek szolgálatban, mint máskor. Magyarország területén ideiglenes forgalomkorlátozás is lesz a 7,5 tonnánál nagyobb gépjárművekre.

A határforgalom megkönnyítésére a szokásosnál több rendőrt állítanak szolgálatba a hosszú hétvégén, naponta több mint négyezren vigyáznak majd a rendre az átkelőknél.

A határ közelében ugyanakkor közlekedési rendőrök és határrendészek figyelmeztetik majd az utazókat, hogy használják a kisebb átkelőket is.

A határokon és azok közelében emellett a csempészeket és az illegális migránsokat is szigorúbban figyelik majd.

A magyarországi hatóságok ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy április 28-án romániai idő szerint 23 órától vasárnapig, április 29-én 23 óráig, majd hétfőn, április 30-án 23 órától kedden, május elsején 23 óráig az ország területén tilos lesz a 7,5 tonnánál nagyobb teherautók közlekedése, kivéve az élő állatot vagy romlékony élelmiszert szállító kamionok esetében.

A tavalyi május elsejei hosszú hétvégén több mint 812 ezer ember lépte át Románia határát, ebből csaknem 700 ezer uniós állampolgár, 112 ezer pedig nem uniós állampolgár volt, összesen több mint 210 ezer járművel. A legforgalmasabb határátkelők a nyugatiak voltak, itt mintegy 280 ezren keltek át, a reptereken pedig több mint 204 ezer ember hagyta el az országot vagy lépett be Románia területére.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

RMDSZ: ahol 15% magyar él, ...
Létrejött az Erdélyi Magyar Szövetség - ...
SZKT Kolozsváron - Az RMDSZ 200 ezer ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ