Négy válogatott szögre akasztotta a focicsukát
Vissza

Négy válogatott szögre akasztotta a focicsukát

A múlt héten három egykori válogatott labdarúgó, Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Tőzsér Dániel jelentette be, az idény végén felhagynak az aktív játékkal, Leandro de Almeida pedig már ősszel jelezte, az idény végén visszavonul (utóbbi végül úgy döntött, hogy a másodcsapatban a harmadosztályban még folytatja). Valamennyien gazdag pályafutást hagynak maguk mögött, hiszen mind a négyen lehettek bajnokok külföldön, Juhász, Huszti és Leandro pedig Magyarországon is.

A válogatottban Juhász Roland szerepelt a legtöbbször, 95 alkalommal húzhatta magára a nemzeti mezt. Ezeken a találkozókon hat gólt szerzett. 2004 áprilisában, mindössze 21 évesen volt először válogatott és debütálásán rögtön betalált Japán ellen.

Legutoljára 2016 novemberében, a svédek elleni barátságos találkozón lépett pályára. A három játékos közül ő az egyetlen, aki jelentős világversenyen, a 2016-os Európa-bajnokságon is szerepelt a válogatottal.

A makacs sérülése miatt visszavonuló Huszti szintén a japánok ellen és szintén góllal mutatkozott be a legjobbak között, hét nappal a 21. születésnapja után. Pályafutása során 51 alkalommal szerepelt a válogatottban, többnyire akkor, amikor külföldi kapitány ült a kispadon.

Tudása alapján simán 100-szoros válogatott is lehetett volna, de a magyar szakemberekkel nem találta a közös hangot. Legutoljára 2010 szeptemberében volt válogatott, akkor a kispadról nézte végig a Moldovai Köztársaság elleni Eb-selejtezős győzelmet.

A Debreceni VSC játékosa, Tőzsér is már a 21. születésnapja előtt bemutatkozhatott 2005 decemberében Mexikó ellen, és az azt követő tíz év alatt 31 alkalommal játszott a válogatottban. Ezeken a meccseken egy gólt szerzett (Málta ellen), és 2015 októberében, a görögök elleni Eb-selejtezőn játszott utoljára.

A Ferencváros magyar–brazil kettős állampolgárságú játékosa, Leandro 16-szor ölthette magára a címeres mezt, akárcsak a másik három játékos, ő is a német Lothar Matthäus vezette csapatban mutatkozhatott be a nemzeti együttesben 22 évesen. Utoljára 2015 szeptemberében lépett pályára a válogatottban, az Észak-Írország elleni 1–1-gyel végződő Eb-selejtezőn, az októberi, görögök elleni keretnek is tagja volt, akkor azonban már nem játszott.

 

Borítókép: A Japán elleni barátságos mérkőzés előtt készült csapatkép 2004 áprilisában, amikor Juhász Roland (3-as) és Huszti Szabolcs (5-ös) is góllal mutatkozott be, s a magyar válogatott 3–2-re nyert (Kuttor Attila szerzett még gólt). Leandro 2004. június 1-jén szerepelt először a nemzeti tizenegyben (Kína–Magyarország 2–1), Tőzsér Dániel pedig 2005 decemberében mutatkozott be (Mexikó–Magyarország 2–0). – WWW.MAGYARFUTBALL.HU

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Önkormányzati választások szeptember ...
Gyalogos- és környezetbarát ...
Ha hétvége, akkor szabadtéri bábelőadás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés