Hat pályázó a DNA főügyészi tisztségére
Vissza

Hat pályázó a DNA főügyészi tisztségére

Eddig hatan nyújtották be pályázatukat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére - közölte pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter. A hat jelölt: Gabriela Scutea, Románia volt főügyész-helyettese, Andrei Bodean, a konstancai DNA ügyésze, Paula Tănase, a galaci táblabírósági ügyészség ügyésze és Nicolae Lupulescu katonai ügyész, Alina Florea konstancai és Sorin Armean vaslui ügyész.

Az igazságügyi minisztérium július 27-én jelentette be, hogy újabb válogatást hirdet a DNA főügyészének kinevezése érdekében. A szaktárca honlapján közzétett ütemterv szerint a jelentkezők augusztus 24-éig nyújthatták be pályázatukat. A törvényes feltételeknek megfelelő jelöltek listáját augusztus 29-én teszik közzé, majd szeptember 3-a és 5-e között kerül sor az interjúra az igazságügyi miniszter jelenlétében. A vizsga eredményeit szeptember 6-án hozzák nyilvánosságra, ezt követően az igazságügyi miniszter elküldi javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácshoz (CSM), majd az államfő elé terjeszti azt. Az ütemterv a pályázók számának függvényében módosulhat. 

A DNA vezetői tisztsége az követően üresedett meg, hogy Klaus Johannis államfő július 9-én – az Alkotmánybíróság döntésének értelmében – felmentette tisztségéből Laura Codruţa Kövesi főügyészt. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kigyúlt egy személygépkocsi a ...
Tojás méretű jégeső
Több mint hetvenen ballagtak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...