Montenegrói–magyar: vereség a podgoricai főpróbán
Vissza

Montenegrói–magyar: vereség a podgoricai főpróbán

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Montenegró vendégeként a csütörtöki barátságos mérkőzésen, 4000 néző előtt, Podgoricában. A találkozót a macedón Dimitar Meckarovski vezette.

Az olasz Marco Rossi szövetségi kapitány csapata már a második percben vezetést szerzett Holender Filip találatával, a hazaiak viszont előbb a 32. percben Nebojsa Koszovics révén egyenlítettek, majd a győztes találatukat Stefan Mugosa szerezte 11-esből a 75. percben.

A magyarok három újoncot avattak a kezdő Gazdag Dániel, illetve a csereként beállt Ferenczi János és Sigér Dávid révén, utóbbi lett az ezredik játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Montenegró ellen: egy döntetlen mellett másodszor kapott ki. A hazaiak kispadján győzelemmel debütált Faruk Hadzibegics szakvezető.

A magyar csapat hétfőn Szlovákiát fogadja sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, ugyanis első támadásából gólt szerzett Holender révén, aki először volt eredményes a nemzeti együttesben. Nem sokkal később pedig Holman Dávid keresztlécre lőtt egy szabadrúgást. Az álmosan kezdő hazai csapat aztán felébredt és a tizedik perctől átvette a játék irányítását, s bár kétszer Dibusz bravúrosan védett, a harmadik ziccert – egy gyönyörű támadás végén – már ő sem háríthatta, mert a korábban Újpesten is futballozó Koszovics kilőtte a bal sarkot. Az egyenlítést követően valamelyest megint aktívabbá vált Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, így mindkét fél előtt adódott kisebb-nagyobb lehetőség, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőt is a magyarok kezdték jobban, ám Sigér és Kovács István próbálkozását is védte Danijel Petkovics. A kezdeti vendégrohamok után nagyon visszaesett a meccs színvonala, de ehhez nagyban hozzájárult a sok csere is, ami miatt nem alakult ki folyamatos játék, egyedül Dzsudzsák Balázs szabadrúgása volt veszélyes ebben a periódusban. Az utolsó negyedórához közeledve Montenegró váratlanul 11-eshez és ezáltal vezetéshez is jutott. A hajrában igazi helyzetei a hazaiaknak voltak, akik többször átrohantak a kinyíló magyarokon, azonban Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően nem született újabb gól.

A magyar válogatott összeállítása: Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Lang Ádám, Baráth Botond (46. perc Willi Orbán), Korhut Mihály (61. perc Ferenczi János) – Gazdag Dániel (46. perc Kovács István), Holman Dávid (64. perc Varga Roland) – Németh Krisztián, Kleinheisler László (46. perc Sigér Dávid), Nagy Dominik (69 perc Dzsudzsák Balázs) – Holender Filip.

Végeredmény: • Montenegró–Magyarország 2–1 (gól: Nebojsa Koszovics – 32. és Stefan Mugosa – 75. perc, 11 m, illetve Holender Filip – 2. perc).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egy nap alatt közel 130 esethez ...
Egyre gyorsabb ütemben terjed az új ...
Vízilabda Eb - A spanyolok újra ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ