MOL Tehetségtámogató program: újra meghirdették
Vissza

MOL Tehetségtámogató program: újra meghirdették

Tizenhetedik alkalommal hirdette meg a MOL a Tehetségtámogató programját Kolozsváron, a Szabók bástyájában, hétfő délben. Az esemény arra is jó lehetőséget teremtett, hogy a jelenlevők meghallgathassák a korábban támogatott fiatal zenészeket, illetve megtekinthessék a képzőművészet szakterületen díjazott, jászvásári Andrei Pennazio festményeit is.

„Hosszú, korlátozásokkal teli időszak után újra itt állhatunk meghatottan, hogy újból, immár tizenhetedik alkalommal meghirdessük a MOL Tehetségtámogató programját, amelynek köszönhetően az elmúlt években háromezernél több fiatalt támogattunk. Mindezzel azt üzenjük, hogy kitartó munkával ki lehet bontakoztatni a tehetséget, jó irányba lehet alakítani a jövőt” – fogalmazott a programindító sajtótájékoztatón Gabriela Neamtu, a MOL cég humánerőforrás menedzsere.

„Nagyon sok fiatal ráébred arra, hogy az elért eredményeket be kell mutatni, és a teljesítményt meg kell ismertetni. Arra biztatjuk a pályázó fiatalokat, hogy foglalják össze az utóbbi két évben elért eredményeiket és magyarázzák meg minél érthetőbben, hogy mit szeretnének elérni. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy kezdje el időben a pályázat összeállítását” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A Szabók bástyájának földszinti termében egy korábbi díjazott, a jászvásári Andrei Pennazio festményeit állították ki. A lassan tizenhetedik életévét betöltő fiatalember Lelkem színei című kiállításáról Demostene Sofron kolozsvári újságíró elmondta: Pennazio a román festészet egyik csodagyereke, aki már több mint huszonöt kiállításon vett részt. Ezek közül húsz egyéni tárlat bel- és külföldön. Dorel Găină egyetemi oktató a festmények eredetiségét és egyediségét emelte ki. Andrei Pennazio kifejtette: a kiállítás címe logikus magyarázata annak, amit lát és érez.

Az eseményen közreműködtek a Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium tanulói is, akik az előző programok során már elnyerték a MOL támogatását. Kiss Janka hegedűn, Tudor Torge klasszikus gitáron játszott, Vizsnyai Botond pedig énekelt.

Az alapítvány honlapjáról megtudhattuk: 2004. január 1. és 2014. december 31. között született romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek pályázhatnak, amelyek sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki. A pályázatokat május 23-a és június 23-a között lehet leadni. A támogatás összértéke: 560 ezer lej, amelyből 220 ezer lej a sport kategóriában, 200 ezer lej a művészeti kategóriában és 140 ezer lej a 18 év fölötti korcsoportban. Egy pályázó legtöbb 10 ezer lejes támogatásban részesülhet. A támogatást hangszerekre, anyagokra, berendezésekre lehet fordítani, illetve fedezik a fiatalok szállítási költségeit a bel- és külföldi versenyekre, edzésekre, táborokra, tanfolyamokra, kiállításokra.

A 18 év fölötti korcsoportban meghívásos alapon pályázhatnak olyan sportban és művészetben jeleskedő fiatalok, akik a program korábbi kiírásaiban már nyertek támogatást, és idő közben betöltötték 18-ik életévüket.

A pályázatok benyújtási módja: online, A Közösségért Alapítvány honlapján ( kozossegert.ro) létrehozott személyes fiók segítségével. A pályázati dokumentációra és a programra vonatkozó részletes információk szintén a honlapon olvashatók.  A pályázat eredményeit az alapítvány honlapján és a www.molromania.ro honlapon teszik közzé 2022. augusztus 15-ig, a nyerteseket augusztus 30-ig értesítik írásban/e-mailen.

A borítóképen Kiss Janka és Andrei Pennazio szerepel


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...
Kiépült Bálványosváralja és Mikeháza ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ