Mit mondott a román külügyminiszter az új amerikai nagykövetnek?
Vissza

Mit mondott a román külügyminiszter az új amerikai nagykövetnek?

Románia számára rendkívül fontos, hogy az ország csatlakozzék a Visa Vaiwer-programhoz – közölte az új amerikai nagykövettel a román külügyminiszter.

Bogdan Aurescu hivatalában fogadta Adrian Zuckermant, az Amerikai Egyesült Államok új bukaresti nagykövetét, aki bemutatta megbízólevelét - tájékoztat a külügyminisztérium.

Bogdan Aurescu üdvözölte az Egyesült Államok nagykövetét és elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok megszakítás nélkül nagyköveti szinten tart fenn diplomáciai képviseletet Bukarestben.

Aurescu felidézte a két államfő, Klaus Iohannis és Donald Trump közötti rendkívül jó viszonyt, illetve a két ország között létrejött stratégiai partneri szerződés pozitív hozadékait. Emlékeztetett: 2020-ban 140 éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot a két ország.

Vízummentesen román útlevéllel  az Egyesült Államokba

Bogdan Aurescu hangsúlyozta: Románia továbbra is az USA megbízható szövetségese, amely érintett és proaktív a fekete-tengeri térségben, és kiemelte az amerikai katonai jelenlét megerősítésének szükségességét Románia területén.

A külügyminiszter kifejtette: Románia számára rendkívül fontos, hogy az ország csatlakozzék a Visa Vaiwer-programhoz, azaz a román állampolgárok is vízummentesen utazhassanak az Amerikai Egyesült Államokba.

A sajtóközlemény szerint Adrian Zuckerman azt mondta: „Románia nem találhat jobb barátot, mint az Egyesült Államok”.

Az amerikai diplomata ugyanakkor rámutatott arra a figyelemre méltó átalakulására, amelyen átment az 1989-es forradalom óta eltelt 30 évben Románia: az Egyesült Államok egyik legerősebb szövetségesévé vált, a NATO és az Európai Unió tagja lett, erős demokráciával, amely tiszteletben tartja a jogállamiság és a piacgazdaság alapelveit - írja a dokumentum.

Szakmáját tekintve Adrian Zuckerman ügyvéd. Tíz éves volt, amikor Romániából az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, folyékonyan beszél románul.

Első egyetemi diplomáját a Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) szerezte, majd a New York Law School jogi karát is elvégezte. 1984 óta tagja a New York-i ügyvédi kamarának.

Partner volt a Seyfarth Shaw LLP nemzetközi jogi tanácsadó cégben. Korábban az Epstein Becker & Green New York ingatlan- és vállalati ügyekért felelős alelnöke volt, azt megelőzően pedig a Lowenstein Sandler ügyvédi iroda ingatlanügyekért felelős elnökeként tevékenykedett.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos a Kolozs Megyei ...
Két nap alatt 2533 új eset és 75 ...
Parkoló autókat rongáltak meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ