Ki lehet az új bukaresti amerikai nagykövet?

Ki lehet az új bukaresti amerikai nagykövet?
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke Kathleen Ann Kavalecet jelöli a bukaresti nagyköveti posztra - közölte a Fehér Ház.

A diplomata jelenleg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE) bosznia-hercegovinai misszióját vezeti.

Korábban az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó hivatalának helyettes államtitkára, azt megelőzően pedig az orosz ügyekkel foglalkozó hivatal igazgatója és az Egyesült Államok párizsi UNESCO-képviseletének helyettes vezetője volt.

Kavalec az Egyesült Államok több jelentős külföldi segélyprogramját is felügyelte, ugyanakkor az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének kulturális ügyekért felelős tisztviselője, az USA kijevi nagykövetségének politikai tanácsadója és a moszkvai nagykövetség politikai ügyekben felelős illetékese is volt.

A kaliforniai születésű Kavalec a berkeley-i Kaliforniai Egyetemen szerzett diplomát politológiából, majd a washingtoni Georgetown Egyetemen mesterizett. Beszél románul, spanyolul, portugálul, franciául és oroszul.

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségét 2020 júliusától David Muniz vezeti ideiglenes jelleggel.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol