Mihai Lucan feljelentette Emanuel Ungureanut
Vissza

Mihai Lucan feljelentette Emanuel Ungureanut

Ügyvédjein keresztül tett bűnvádi feljelentést Mihai Lucan kolozsvári orvos a legfőbb ügyészségen Emanuel Ungureanu, a Mentsétek Meg Romániát Unió (USR) képviselője ellen, akit az igazságügy érdekeinek kompromittálásával vádol, a DIICOT által ellene folytatott nyomozás kapcsán.

Lucan szerint Ungureanu szándékosan hiányos információkat osztott meg a sajtóval, hogy „médianyomást gyakoroljon a bíróságokra”, és hogy „a vád sikerét biztosítsa” – értesültünk igazságügyi forrásokból.

A feljelentés szerint ugyanakkor számos olyan információ, amit az USR-s politikus Marian Delceának, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészének átadott, valójában különböző forrásokból szerzett értesülések „saját elemzései”, az adatokat pedig később a sajtónak is kiadta nyilatkozatok keretében, még azt megelőzően, hogy a védőügyvédek tudták volna, hogy Ungureanut egyáltalán kihallgatták – írja a luju.ro.

Lucan szerint vádjai egyértelműen bizonyíthatók, ha összehasonlítjuk az Ungureanu által a sajtónak adott nyilatkozatokat a DIICOT-nak adott nyilatkozatokkal.

Lucan szerint Marian Delcea, a nyomozást vezető ügyész Ungureanu kihallgatásán azt mondta, a képviselő 2007–2008 óta a DIICOT „leigazolt” munkatársa, a törvények értelmében, a kolozsvári urológiai intézet több orvosával együtt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3