Anisie: Mi miért fagyasztanánk be a tanévet?
Vissza

Anisie: Mi miért fagyasztanánk be a tanévet?

Monica Anisie tanügyminiszter mai on line sajtótájékoztatóján megint kizárta a tanév befagyasztásának a lehetőségét, és azt hangoztatta: a tárca aláveti magát a vészhelyzetet elrendelő hatósági rendeletnek. Újfent azt mondta: a minisztériumnak alárendelt intézmények együtt döntenek a tanügyi kérdésekben, és amikor ezek megszületnek, közölni fogják azokat.

 „Egyetlen állam sem döntött a tanév befagyasztását illetően. Akkor mi miért tennénk?” – válaszolt kérdéssel Monica Anisie arra a kérdésre, hogy a szaktárcának szándékában áll-e befagyasztani a tanévet.

„A minisztériumban dolgozó szakemberek elemzik a lehetséges változatokat. Mi a Stratégiai Kommunikációs Bizotts’g (GSC) által szolgáltatott adatokkal dolgozunk. Döntéseink összhangban kell legyenek az egészségügyi és a belügyminisztériumi rendeletekkel, amelyek fontosak gyermekeink egészsége és biztonsága értelmében. Másrészt az egyetemek helyzetéről is beszélnünk kell. Nem feledkezhetünk meg a tudományos kutatásról, illetve a tanári vizsgákról sem, amelyekre nyáron szokott sor kerülni” – fejtette ki.

A tanügyminisztérium keretében működő Országos Értékelő Bizottság (CNEE) több változaton dolgozik, amelyeket majd közzétesznek a minisztérium honlapján, onnan pedig átveszik a megyei tanfelügyelőségek, az iskolák – mondta az oktatási tárcavezető. „A gyerekeiket az előkészítő osztályba iratkozó szülőknek pedig azt üzenem: nyugodjanak meg, mert minden ütemtervet meg fogunk hosszabbítani. Mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak meg kell érteniük, hogy ebben a rendkívüli helyzetben együtt kell dolgoznunk. A döntést meghozó bizottságban helyet kapnak a szülői szövetségek, a szakszervezetek, az iskolások és az egyetemisták képviselői is. A tanulók és az egyetemi hallgatók üljenek otthon, a tanítás folytatódik” – nyugtatott Anisie.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár is versenyben az Európa Innovációs Fővárosa címért
Radu Jude-retrospektív Frankfurtban
Meghaladta a 25 ezret az ismert aktív fertőzöttek száma

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ