Mexikói esettanulmány-versenyen lettek másodikak a BBTE közgazdász diákjai
Vissza

Mexikói esettanulmány-versenyen lettek másodikak a BBTE közgazdász diákjai

Kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói, akik mindkét selejtezőcsoportukat megnyerve jutottak a mexikói Panamericana Egyetem Üzlet & Menedzsment Esettanulmány Versenyének nagydöntőjébe, ahol végül a második helyet szerezték meg a kanadai Simon Fraser Egyetem mögött, megelőzve a Hong Kong Kínai Egyetemét és a Koppenhágai Üzleti Iskola csapatát.

2019. október 28 és november 2. között került szervezték meg a mexikói Guadalajarában az Üzlet & Menedzsment Esettanulmány Versenyt 12 egyetemi csapat részvételével. A verseny két selejtező fordulóból és egy nagydöntőből állt. A kolozsvári csapatot Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 3. év, Székelyudvarhely), Boga Balázs (Menedzsment, 2. év, Marosvásárhely), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 2. év, Csíkszereda) és Jakó Zsolt (Menedzsment, 3. év, Marosvásárhely) képviselték. A csapat felkészítő tanárai Szász Levente, egyetemi tanár, Györfy Lehel-Zoltán, egyetemi docens és Rácz Béla-Gergely, egyetemi adjunktus voltak.

Az első fordulóban a csapatok a világ egyik vezető pékipari vállalatának, a Bimbo Groupnak kellett stratégiát kidolgozzanak. Ebben a fordulóban kiválóan teljesített a kolozsvári csapat, akik a Washington Egyetem és a kanadai Alberta Egyetem csapatát megelőzve a csoport első helyén végeztek. A második fordulóban egy helyi tequilagyártó vállalat számára kellett nemzetközi értékesítési stratégiát kidolgozni. A kolozsvári csapat ebben a fordulóban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így ismét csoportelső helyen végzett az amerikai Vermont Egyetem és a skóciai Glasgow Egyetem csapata előtt, elnyerve ezzel a jogot, hogy a verseny nagydöntőjében szerepelhessen.

A nagydöntőbe a négy legjobb teljesítményt nyújtó egyetem csapata jutott be, köztük a kolozsvári csapat is, akik kiváló teljesítményt nyútva végül a dobogó második fokára állhattak fel.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Járványok és a történelem
Tanügyminiszter: nem lesznek ...
Intenzív osztályon a brit kormányfő, a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ