Métában is versenyeztek az unitárius fiatalok
Vissza

Métában is versenyeztek az unitárius fiatalok

A napokban ért véget az immár harmadik alkalommal megszervezett OMNIUM elnevezésű sportolimpiára. A Tusnádfürdőn sorra került rendezvény az unitárius és más, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet égisze alatt jött létre.

A sportolimpiára Erdély huszonhat különböző településéről közel 110 fiatal érkezett. A résztvevő hét csapat fociban, kézilabdában, métában, asztaliteniszben, sprintben, hosszútávfutásban, akadálypályán és a táncmaratonon mérte össze tehetségét.

A hétvégén a versenyszámok mellett sor került egy teqballbemutatóra és -játékra.

A meghívott Ilyés Szabolcs és Koffol Gábor volt a Góbék Teqball részéről. A fiúk elmondták:  egyre népszerűbb ez a sportág.

A számos sporttevékenység mellett áhítatra is sor került, amelyet Magyari Zita teológiai hallgató, az ODFIE egyik alelnöke tartott.

Az OMNIUM Vándorkupát a SZUIE csapata vihette haza, amely székelykeresztúri egyletes fiatalokból áll. Második díjban részesült a KaChuck csapata, akik Marosvásárhelytől érkeztek, a harmadik helyezést a korondi fiatalok csapata, a KID érte el. A sportszerű játékért járó díjakat a SEDFIE és a MADFIE, azaz a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi fiatalok vitték haza.

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ