Mérsékelt eső és megerősödő szél
Vissza

Mérsékelt eső és megerősödő szél

Mérsékelt esőzésekről és megerősödő szélről szóló figyelmeztetést adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A jelzés ma 16 órától szombat reggel 9-ig van hatályban az ország északi, keleti és középső részein, illetve a hegyekben.

„Az említett időszakban csapadék várható elsősorban az északi, keleti és középső tájakon, illetve a hegyekben, ahol 15–20, elszórtan 25 liternyi eső eshet négyzetméterenként. Heves záporokra, akár villámlással kísért zivatarokra számíthatunk, ugyanakkor a Máramarosban és Erdélyben péntek (április 7-én) reggeltől kezdve a csapadék havas eső, hó formájában is jelentkezhet. A hegyvidékeken főleg havazás várható, elsősorban az 1500 méter fölötti területeken hóréteg is lerakódhat, a szél a 70–80 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladhatja, hófúvásokat okozva, elsősorban a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar környékén. A szél megerősödik a többi régióban is, ahol elérheti az 50–60 kilométeres óránkénti sebességet” – jelentette be az ANM.

Péntekről szombatra (április 7-ről 8-ra), illetve szombatról vasárnapra (április 8-ról 9-re) virradó éjjel helyenként a Máramarosban, Erdélyben, Olténiában, Munténia északi részében és a többi térségben elszórtan dér is keletkezhet.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még nincs hivatalos tájékoztatás Avicii ...
Donald Trump "remek hírként" ...
MOGYE - Potápi: gondolkodni kell azon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ