Megvan az olimpia új időrendi programja
Vissza

Megvan az olimpia új időrendi programja

Majdnem pontosan ugyanaz lesz az időrendi programja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpiának, mint amit idénre terveztek.

A megnyitó ünnepség idén július 24-ről 2021. július 23-ra módosított időpontját már korábban nyilvánosságra hozták, de a teljes program mostanáig függőben volt, amikor is a szervezőbizottság ismertette az új terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 136. kongresszusán, amelyet online tartottak.

Az új menetrend szerint a tokiói játékok egy fukusimai softball-mérkőzéssel veszi kezdetét két nappal a megnyitó előtt, azaz július 21-én helyi idő szerint reggel 9 órakor. A bejelentés szerint mindenre egy nappal korábban kerül sor a 2020-as időrendhez képest, ugyanakkor az órarendben lesznek kisebb eltérések.

A programban a maratoni futás és a gyalogló számok helyszíne változatlanul Szapporó lesz. A hosszú távú atlétikai számokat azért tették át a Tokiótól 800 kilométerre északra lévő városba, mert a fővárosban nyáron jellemző hőség veszélyeztethette volna a sportolók egészségét.

A szervezők számára a halasztásban az jelentette a legnagyobb problémát, hogy a sportolók olimpiai faluja és az esemény 42 létesítménye 2021-ben is rendelkezésre álljon, mivel az apartmanokat már eladták, míg több helyszín már le volt foglalva 2021-re. Júniusban még úgy nyilatkoztak, hogy a helyszínek 80 százaléka biztosított a jövő évi eseményre is, a szervezőbizottság pénteki tájékoztatása szerint ugyanakkor mostanra valamennyi létesítménnyel megszületett a szóbeli egyezség.

John Coates, aki a NOB részéről felügyeli az előkészületeket, úgy nyilatkozott, hatalmas feladat volt annak biztosítása, hogy a helyszínek 2021-ben is rendelkezésre álljanak. A tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik, és 339 számban hirdetnek bajnokot.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Másodfokú viharriasztás harminc megyében
Fesztiválról fesztiválra hívják Horvát ...
Margó Irodalmi Fesztivál októberben, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ