Megvan a Mozart! bemutatójának időpontja
Vissza

Megvan a Mozart! bemutatójának időpontja

A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum újabb nagyszabású musical-bemutatóra készül. A Mozart! című produkció premierje július 10-én 18:30-tól lesz a Kolozsvári Magyar Operában.

A Mozart! Lévay Szilveszter és Michael Kunze német nyelvű musicalje, melyet 1999-ben mutattak be Ausztriában. Első magyar bemutatója 2003-ban volt, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Dolhai Attila címszereplésével. A musical jeleneteket mutat be Wolfgang Amadeus Mozart életéből – dramatizált formában. Ahogy azt Lovassy Cseh Tamás, az előadás rendezője egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta: a vállalkozás túlmutat a megszokott diákszínjátszás keretein, hiszen színházi térben, komoly színpadtechnikát alkalmazva, közel 60 diák vesz részt az előadásban. Annak érdekében, hogy a bemutatón minden a lehető legjobban menjen, már tavaly októberben elkezdték a felkészülést, nemrégiben pedig nekiláttak a táncpróbáknak is – Jakab Melinda koreográfus vezetésével. Az alkotók arra törekednek, hogy megtalálják a darabban szereplő figurák egyéni igazságait, s egy olyan előadást hozzanak létre, mely – a musicaljátszás megszokott formáin túl – valós emberi sorsokat mutat be. A nagyszabású vállalkozásban több mint 35 zenei megszólalást fedezhetnek fel a nézők, szólók, duettek és a teljes kórus közreműködését igénylő dalok sokaságáról beszélhetünk, amelyek komoly feladat elé állítják a játszókat. Szabadi Ildikó a projekt zenei vezetőjeként szerepel, Jakab Melinda koreográfusként működik közre, Gábor Zsófia az előadás díszletét és jelmezeit jegyzi, míg Kiss Tünde dramaturgként vesz részt a projektben. Mivel a Kolozsvári Magyar Opera idén is készségesen vállalta a partnerséget, így ismételten az intézmény nagyszínpada ad teret az előadásnak.

Péntektől igényelhetők a meghívók

A várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes idejében helyet foglalni a bemutatóra, amelyet bárki megtehet a Kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál hétfőn, szerdán és pénteken 10 és 16 óra között, kedden és csütörtökön pedig 13 és 19 óra között, valamint telefonon a 0754-050150-ás és a 0371-395790-ás telefonszámokon, továbbá az apaczaimusical@gmail.com e-mailcímen. A meghívók kiváltásával az érdeklődők támogatják az apáczaisok bemutatóját, ezért 15 és 20 lejes támogatói meghívók válthatók.

Támogatókat keresnek

Az előadás alkotói korábban elmondták: noha már fél éve folynak a próbák, mégis kérdésessé vált az előadás bemutatója, ugyanis forráshiány miatt nem biztos, hogy kellő anyagi erőforrás lesz a díszletek és jelmezek legyártására, valamint a szükséges műszaki személyzet honoráriumának kifizetésére. „Ez nem egy profitorientált kezdeményezés, ugyanakkor látni kell, hogy egy ilyen szintű produkciónak komoly anyagi vonzatai is vannak. Ezért kérjük, akinek lehetősége engedi, támogassa az előadás létrehozását – az iskola háttéregyesületén keresztül, a támogatás céljának feltüntetésével” – mondta Lovassy, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy immár a kezdeményezés Facebook-oldala is aktív (www.facebook.com/MozartApaczai), amelyen szintén minden fontos tudnivaló, kulisszatitok és érdekesség elérhető, valamint az apaczaimusical@gmail.com e-mail címen is feltehetők a támogatással és az előadással kapcsolatos további kérdések.

Az előadás támogatásához szükséges adatok: Encyclopaedia Egyesület / Asociatia Encyclopaedia, adószám: 13976517, számlaszám: RO17OTPV200000356034RO01.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Autoworld megnyitotta első ...
Véglegesen a reformátusoké a várudvari ...
Harminc százalékkal esett vissza a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ