Megszűnőfélben a Zilahi MRK röplabdacsapata
Vissza

Megszűnőfélben a Zilahi MRK röplabdacsapata

Egyáltalán nincs csend és nyugalom a valamikor nemzetközi sikerrel is büszkélkedő zilahi röplabdasportban, hullámvölgyben van a szilágysági férfi klub.

ERKEDI CSABA

A helyi szervek meg akarják szüntetni a jelenlegi alakulatot és a városháza hatáskörébe kívánják áthelyezni. Ez már régi terv a Meszes alji város sportéletében. Egy dolog azért biztos: a nemrég lezárult A1-bajnokság 4. helyét elfoglaló MRK nem indul az új idényben. Helyette, a polgármesteri hivatal egy új együttest kíván kialakítani, amelyben csak helyi játékosok szerepeljenek (ilyen elgondolása volt a tavaly nyáron a Dési Egyesülés vezetőinek is, és a kezdeményezés bevált, a Szamos-parti gárda az utóbbi esztendők legjobb helyezését érte el). A zilahi egyesület nagy pénzösszeget fizetett a külföldi röplabdázóknak, akik végül is nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Jelenleg az alakulat tízezer euróval tartozik a Román Röplabda Szövetségnek (FRV), és kétséges, hogy egyáltalán törleszteni tudja az adósságot. Közben a játékosokkal szemben más kiadások is felvetődtek, amit tényleg nem tudnak kielégíteni a klub vezetői.  Főleg ezért szüntetnék meg a mostani csapatot.

Szilágyságban még volt hasonló példa néhány évvel ezelőtt, amikor hasonlóképpen tűnt el az élvonalból az ugyancsak régi hagyományokkal rendelkező Szilágysomlyói Silvania csapata. Lassan-lassan a környékbeli teljesítmények már csak emlékek maradnak...


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ