Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Vissza

Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos

Oláh Emese, az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének elnöke, polgármester-helyettes mutatta be tegnap a sajtónak a Szociális Kisokos című füzetet, amely az önkormányzat és a civil szféra által támogatott összes szociális szolgáltatást egyetlen kiadványba gyűjti össze.

Első alkalommal jelentettek meg ilyen magyar nyelvű füzetet elsősorban azért, mert a lakosság rendkívül tájékozatlan a szociális juttatások tekintetében egy olyan fejlődő és gyarapodó városban, ahol a társadalom lecsúszott rétege egyre szembetűnőbbé válik.

Az alpolgármester szerint az önkormányzat szociális célkitűzéseinek kulcsmondata a Senkit ne hagyjunk magára. Mint kifejtette, tisztában vannak azzal, hogy a fejlődésnek árnyoldala is létezik: mivel a Kolozsvár egyre inkább a belső migráció egyik legfontosabb központjává válik, a lakásárak is megugranak, a szolgáltatások, termékek ára is magasabb. Éppen ezért nem mindenki tudja tartani a lépést, így létezik egy réteg, amelyet az elszegényedés, lecsúszás fenyeget.

„Szociális ügyekkel foglalkozó alpolgármesterként megtapasztalhattam a kolozsvári lakosság gondjait-bajait. Az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének elnökeként pedig a magyar közösségnek igyekszem újabb lehetőséget nyújtani arra, hogy amennyiben szükségük van rá, könnyebben kérhessenek segítséget” – mutatott rá az alpolgármester.

A kisokos első fejezetében a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság, valamint az annak alárendeltségébe tartozó központok elérhetőségei, vonatkozó információi találhatók. Felvilágosítás nyerhető a lakbértámogatásról, a hátrányos helyzetűeknek szóló ingyenes fogászati programról, a speciális igényű személyek szolgálatáról, a gyermek- és családvédelmi szolgálatról. Kiegészítésképpen a második fejezet a kolozsvári magyar szociális civil szervezetek munkájáról és elérhetőségeiről szolgáltat információkat, a harmadik részben pedig egyéb szociális szervezetek leltára olvasható.

Oláh Emese a jövő hétre ígéri szórólapok terjesztését, amelyek a lakbértámogatást és a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítését népszerűsítik. A Szociális Kisokos a Communitas Alapítvány támogatásával most ezer példányban kapható az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének székhelyén (Szentegyház/Maniu utca 2.) és a városházán, az alpolgármesteri hivatalban, de nagyobb igény esetén többet is nyomtatnak. Közben pedig kerekasztalokkal és más nyilvános rendezvényekkel terjesztik, hamarosan a Facebookon is elérhető lesz.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Amerikai elhárítás: Peking és Teherán ...
Bejrúti robbanás - Donald Trump részt ...
1350 új koronavírusos megbetegedést ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ