Meghosszabbították a veszélyhelyzetet
Vissza

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Jóváhagyta a kormány a veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbításáról szóló határozatot.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) javaslata értelmében november 14-étől kezdődően további 30 napra rendelnek el veszélyhelyzetet. A kormányülésen Raed Arafat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) vezetője elmondta: a korlátozó intézkedések megegyeznek a jelenleg érvényben lévőkkel, és újakat nem vezetnek be. A DSU vezetője közölte, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló határozat a december 6-án esedékes parlamenti választásokkal kapcsolatos szabályozásra is kitér. 

Ugyanakkor a CNSU firssítette a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét, a listán Magyarország is szerepel. Az úgynevezett sárga zónás államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.

A CNSU határozata értelmében a következő országok szerepelnek a november 13-ától érvényes jegyzéken: Andorra, Francia Polinézia, Csehország, Luxemburg, Belgium, Svájc, Liechtenstein, Szlovénia, Örményország, Franciaország, Montenegró, Ausztria, Lengyelország, Grúzia, Horvátország, Hollandia, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, San Marino, Észak-Macedónia, Guam, Spanyolország, Portugália, Szlovákia, Jordánia, Magyarország, Monaco, Bulgária, Litvánia, Dánia (itt kimutatták a SARS-CoV-2 vírus egy újabb mutációját). 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rendezvényajánló
Az RMDSZ újabb államtitkár-, és ...
Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ