Meghallgatták Horváth Annát a legfelső bíróságon
2016-ban a bukaresti DNA is lehallgatta és megfigyelte a volt alpolgármestert
2016-ban a bukaresti DNA is lehallgatta és megfigyelte a volt alpolgármestert
Vissza

Meghallgatták Horváth Annát a legfelső bíróságon

Ma újabb állomásához érkezett Kolozsvár volt RMDSZ-es alpolgármesterének pere, amelynek tárgyalását a legfelső bíróságon tartották. – Annyi történt ma, hogy meghallgattak. Lekészült a Román Hírszerző Szolgálat munkatársa által készített lehallgatás újabb román nyelvű fordítása is, amely lényegesen eltér a SRI eredeti változatától. Tudomásom szerint még két tárgyalásra kerül sor: a következőt február 6-án tartják, a másodikat pedig valamikor március elején. Az eddigi állás szerint március végén ítélet születik. Nagyon bízom benne, hogy az idei nem lesz egy újabb fekete március számomra – fogalmazott Horváth Anna.

Mint ismeretes, a volt alpolgármestert tavaly márciusban ítélték el 2 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre. A bíróság ugyanabban a hónapban indokolta meg az ítéletet. Lapunk részletesen beszámolt a tárgyalásokról és a fejleményekről.

A volt tisztségviselő a Szabadsággal közölte azt is, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bukaresti osztálya tájékoztatta őt: 2016 február-március időszakban a fővárosi iroda munkatársai is lehallgatták és megfigyeltek egy másik iratcsomó kapcsán. – Mindez a Román Hírszerző Szolgálattal párhuzamosan történt. Az ügyet lezárták, mivel semmilyen olyan bizonyítékot nem sikerült találniuk, amely alátámasztaná vagy megerősítené a gyanút – közölte a volt alpolgármester. Emlékeztetett, hogy az újabb megfigyelés immár a harmadik, amelyről 2015 októbere és 2016 májusa között értesítést kapott. – Szerencsére nem ütköztek egymásnak a nagy igyekezetben valamelyik vonalon – humorizált a politikus.

Amint arról több ízben beszámoltunk, Kolozsvár volt RMDSZ-es alpolgármesterét, illetve az Euro GSM magáncég menedzserét, Fodor Zsoltot korrupciós ügyekkel vádolták, s alapfokon ezek miatt ítélték el őket. Az ügyészek szerint Horváth Anna közbenjárt a kolozsvári városházán dolgozó közhivatalnokoknál annak érdekében, hogy Fodor Zsolt üzletember gyorsabban megkapja az ingatlanprojektjéhez szükséges jóváhagyásokat. Tavaly március 23-án Horváth Annát alapfokon 2 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Fodor Zsolt üzletember pedig 1 év 6 hónap felfüggesztettet kapott. Az ügy 2016 októbere óta van folyamatban.

(Archív fotó)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eső után köpönyeg
Mégsem forgott veszélyben az állam ...
Koronavírus – Újabb 698 eset, 24 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ