Megfertőződött két Görögországban nyaraló romániai turista
Vissza

Megfertőződött két Görögországban nyaraló romániai turista

Megfertőződött az új koronavírussal és karanténba került két Görögországban nyaraló romániai turista - tájékoztat a külügyminisztérium mai sajtóközleménye.

Egyikük, akinek egymás után két tesztje is pozitív lett, Szalonikiben nyaralt, őt 14 napra karanténba helyzeték. A másikat Korfu-szigetén, belépéskor szűrték ki, őt szállodába vitték, ahol vele utazó családtagjával együtt kell letöltenie a 14 napos karantént.

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy szerda reggel 6 órától kezdve a román állampolgároknak az elektronikus formanyomtatvány, illetve a QR-kód mellett a görög határon be kell mutatniuk a COVID-19 fertőzés negatív molekuláris tesztjét, amelyet a belépés előtt legtöbb 72 órával adtak ki. A teszteket akkreditált laboratóriumokban kell elvégezni, a bizonyítványokat pedig angolul kell kiállítani, és tartalmazniuk kell az illető személy nevét, valamint személyi igazolványának vagy útlevélének számát.

A külügy közleménye szerint a thesszaloniki román főkonzulátus, valamint a szófiai román nagykövetség képviselői szerdán is jelen lesznek a Kulata - Promachonas határátkelőhelyen, hogy a román állampolgárok szükség esetén konzuli segítséget kapjanak.

A külügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek az athéni román nagykövetség 00302106774035-ös, és a thesszaloniki román főkonzulátus 00302310340088-as telefonszámán. Ezenkívül sürgősségi esetben segítséget kérhetnek a román diplomáciai képviselet 00306978996222-es és a thesszaloniki román főkonzulátus 00306946049076-os telefonszámán.

(Borítóképünk a bolgár-görök határátkelő övezetét ábrázolja)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusra halasztották a cannes-i ...
Ingyenes online Rossini Gála a Müpából
Meghalt Börcsök Enikő színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ