Megállapodást kötött a budapesti II. kerület és több kolozsvári szervezet
Vissza

Megállapodást kötött a budapesti II. kerület és több kolozsvári szervezet

A kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgáló partnerkapcsolati megállapodást írt alá a budapesti II. kerület polgármestere kolozsvári magyar szervezetek és intézmények képviselőivel.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Láng Zsolt, a budapesti II. kerületi polgármestere, Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Szenkovics Dezső, a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának dékánhelyettese, Nagy Péter, a Vallásszabadság Háza igazgatója és H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke írta alá a megállapodást - közölte a Klebelsberg Kultúrkúria.

A megállapodás keretében a II. kerület és kulturális intézményei még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a kolozsvári magyar szervezetekkel. Ennek első lépéseként szombaton, a II. Kerület Napja elnevezésű rendezvényen a fiatal kolozsvári író, Lupescu Kata könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, valamint az együttműködő szervezetek vezetői mérik össze szakácstudományukat kerületi csapatokkal a szokásos éves főzőversenyen a Millenárison.

Augusztusban a II. kerület kulturális programokkal képviselteti majd magát a Kolozsvári Magyar Napokon Láng Zsolt polgármester részvételével.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ