Megállapodást kötött a budapesti II. kerület és több kolozsvári szervezet
Vissza

Megállapodást kötött a budapesti II. kerület és több kolozsvári szervezet

A kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgáló partnerkapcsolati megállapodást írt alá a budapesti II. kerület polgármestere kolozsvári magyar szervezetek és intézmények képviselőivel.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Láng Zsolt, a budapesti II. kerületi polgármestere, Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Szenkovics Dezső, a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának dékánhelyettese, Nagy Péter, a Vallásszabadság Háza igazgatója és H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke írta alá a megállapodást - közölte a Klebelsberg Kultúrkúria.

A megállapodás keretében a II. kerület és kulturális intézményei még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a kolozsvári magyar szervezetekkel. Ennek első lépéseként szombaton, a II. Kerület Napja elnevezésű rendezvényen a fiatal kolozsvári író, Lupescu Kata könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, valamint az együttműködő szervezetek vezetői mérik össze szakácstudományukat kerületi csapatokkal a szokásos éves főzőversenyen a Millenárison.

Augusztusban a II. kerület kulturális programokkal képviselteti majd magát a Kolozsvári Magyar Napokon Láng Zsolt polgármester részvételével.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis végül vitába száll, de nem ...
Horthy Miklós 100 éve vonult be ...
Templombúcsú Szamosfalván

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ