Medvét gázoltak el Parajd és Szováta között - FRISSÍTVE: Leváltották Hargita megye prefektusát
Vissza

Medvét gázoltak el Parajd és Szováta között - FRISSÍTVE: Leváltották Hargita megye prefektusát

Korlátozzák a forgalmat a Parajd és Szováta közötti 13A jelzésű országúton, ahol szombat este medvét gázolt el egy autó, a sérült nagyvad ugyanis az úttestre vonszolta magát. A helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat, és csendőrök biztosítják a környéket.

Még nem született döntés arra vonatkozóan, hogy mi történjen a súlyosan megsérült medvével.

A nagyvadat szombat este gázolta el egy autó, amelyben hárman utaztak, köztük egy gyerek, aki pánikrohamot kapott.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint a jármű utasai nem sérültek meg, és nem voltak veszélyben, a pánikrohamot szenvedett kiskorút a helyszínen ellátták a rohammentősök.

Az ütközés nyomán az autó lesodródott az úttestről. A medve súlyosan megsérült, az első feltételezések szerint végtagtörést szenvedett - nyilatkozta a Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip. 

Menesztette tisztségéből Ion Marcel Vela belügyminiszter Hargita megye prefektusát, Jean-Adrian Andreit a halálra sebzett medve helyzetének nem megfelelő kezelése miatt - derül ki a belügyi közleményből. Ebben rámutatnak, "a prefektus a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság elnökeként nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket, bár a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség időben tájékoztatta az esetről és a sérült állat szenvedéséről". 

A medvét végül elkábították, majd lelőtték 

A Hargita megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője, Ladó Zsolt szerint az állatnak három lába is eltört a balesetben, így nem tudott volna életben maradni az erdőben.

A megyei környezetvédelmi őrség főfelügyelője, Balla Izabella azt mondta, vasárnap 10 óra 30 perckor kapták meg a medve kilövésére vonatkozó igénylést a Nagyküküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesülettől, az általa vezetett intézmény és a környezetvédelmi ügynökség is kedvezően véleményezte azt, majd a környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta a nagyvad kilövését.

A medvét lelőtték a vadászok, majd eltávolították a tetemet az úttestről.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban
BL-selejtezők: kisorsolták a második ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ