Mától veítítik a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című filmet
Vissza

Mától veítítik a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című filmet

Mától kerül a romániai moziforgalmazásba Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című filmje, az első magyar tinithriller egy online zaklatásba forduló szerelem pattanásig feszült története. Schwechtje Mihály nagyjátékfilmes debütje a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be először a romániai közönségnek, később elnyerte a bukaresti Európai Filmek Fesztiválja közönségdíját, írja a filmet forgalmazó Filmtett Egyesület közleményében.

„Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel”, olvasható a közleményben. A tinik érzelmi életéről és az online kommunikáció csapdáiról szóló thriller világpremierje Montrealban volt, majd meghívták a cottbusi filmfesztiválra és Tallinba is, ahol a gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) szeptember 6-tól a kolozsvári Győzelem moziban látható, 13-tól pedig a Florin Piersic mozi is vetítik. A film szeptember 7-én látható a nagyváradi TIFF-en, 20-án a sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválon, szeptember 28-án a csíkszeredai Filmszereda fesztiválon, novemberben pedig a marosvásárhelyi AlterNative Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A helyi fesztiválbemutatók után a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi Művész mozi is műsorra tűzi az alkotást, szeptember 19-én pedig Kézdivásárhelyen, 20-án Székelyudvarhelyen lesz látható. A hónap második felében várhatóan Szatmárnémetibe is eljut Schwechtje Mihály filmje.

A filmet minden helyszínen eredeti nyelven, román felirattal vetítik.

(Borítókép: Herr Szilvia, a film főszereplője)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mától lehet regisztrálni a 11. ...
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági ...
Költségvetés-kiigazítás: mire jut több ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ