Matekvizsga: megdolgoztattak a tízesért
Vissza

Matekvizsga: megdolgoztattak a tízesért

A szerdai matematika vizsgán a nyolcadikosok könnyen elérhették az átmenő jegyet, vagy akár annál valamivel nagyobbat is Kutos Tünde, a Kolozsvári Református Kollégium matematikatanára szerint.

– Általában március végén, április folyamán a matematikatnárok befejezik a nyolcadik osztály tananyagának leadását, és elkezdik az ismétlést. Ez most a TeleSuli és az online órák által valósult meg. Állítom: az a tanuló, aki a tanév során, lelkiismeretesen dolgozott, az át fog menni a vizsgán – vélekedett a pedagógus.

– Ha rendelkeztek a szükséges tudással és figyeltek is, akkor  nem lesznek gondok.  A kilences vagy tízes jegyért azonban meg kellett dolgozni – tette hozzá. A Kolozs Megyei Tanfelügyelőség arról tájékoztatott, hogy a megyében szervezett vizsgán 4911-en jelentek meg, 337 tanuló hiányzott. Egyetlen tanulót sem zártak ki másolás miatt, és senkinél sem mértek a megengedettnél nagyobb testhőmérsékletet. A tanügyminisztérium közleményéből az derült ki: az országban csak három tanulónál mértek 37,5 fok feletti hőmérsékletet, illetve négy tanulót kellett másolásért kizárni. Hasfájás miatt pedig egy tanulót kórházba szállítottak.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Októbertől újraindul az Iskola ...
Kolozs megye: 25 diák és 12 pedagógus ...
Húsz guggolásért „egészségjegy” váltható

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ