Második díjat nyertek a BBTE közgazdász diákjai Washingtonban
Vissza

Második díjat nyertek a BBTE közgazdász diákjai Washingtonban

Csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University által szervezett stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyen Washington DC-ben, így megszerezték a verseny runner-up vagyis második díját.

A csoportelső a Fordham Egyetem (New York) csapata lett, a második helyet a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, megelőzve olyan neves amerikai egyetemek csapatait, mint a Pennsylvania Állami Egyetem, a Stetson Egyetem (Florida) és az Emory Egyetem (Atlanta).

A Georgetown Egyetem gazdasági kara, a McDonough Üzleti Iskola által szervezett nemzetközi esettanulmány versenyre, a McDonough Üzleti Stratégiai Kihívásokat 2019. február 5-10 között szervezték az egyesült államokbeli Washington DC-ben, amelyen összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt. A résztvevő diákok egy non-profit szervezet, az Amerikai Rák Szövetség számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapat felkészítő tanárai Szász Levente, Györfy Lehel-Zoltán és Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újraindul a Wizz Air-járat Kolozsvárról ...
Ciolacu megfedte Iohannist a ...
Lángoló együttélés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...