Marton Melinda énekművészt ünnepli a magyar opera
Vissza

Marton Melinda énekművészt ünnepli a magyar opera

Emlékszel még... címmel szervez gálakoncertet Marton Melinda énekművész tiszteletére a Kolozsvári Magyar Opera. Az eseményre április 22-én, vasárnap este hat órától kerül sor az opera nagytermében, olvasható az intézmény közleményében.

,,Bármely feladatot is osztott rá az Élet, vagy a mindenkori színházi/operai sors, azt mindig erejének, tehetségének teljes és fáradhatatlan mozgósításával igyekezett megoldani: alázattal szolgálni az igazán nagy alkotókat és műveiket, Mozarttól Verdiig, Erkelig – , és tisztességgel, tehetséggel törekedve felmutatni az operett műfajának értékeit is. (…) A színpadhoz és a hazához való hűség, a fegyelmezett, az esetlegességet kizáró munka és ihletettség, expresszív drámai erő és líraiság egyszerre jellemzik Marton Melinda művésztét, amellyel e jubileumi alkalomból is megörvendeztet bennünket” – nyilatkozta Kürthy András, a gála rendezője.

Az est fellépői: Antal Lívia, Ádám János, Barabás Zsuzsa, Viorica Bogoi, Lucia Bulucz, Petre Burcă, Fülöp Márton, Fülöp Tímea, Gáspár István, Hary Judit, Hercz Péter, Antonia Indrei, Simina O. Ionuța, Stefan von Korch, Madarász Lóránt, M. Kontz Gábor, Marton Melinda, Mányoki Mária, Molnár Mária, Pataki Enikő, Peti Tamás Ottó, Popovici Zsófia, Rétyi Zsombor, Alin Rîpă, Sándor Csaba, Vlad Sebastian, Szeibert István, Tóth Márton, Vigh Ibolya. Közreműködik az Opera ének-, zene- és balettkara.

A gálát Horváth József és Varga Attila karmeterek dirigálják. Az est műsorvezetői: Pataki Enikő, Mányoki László és Gabriela Rusu P. 

(Borítókép: Facebook/Magyar Opera)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köröstárkányon az 1919-es román ...
A Kreml nem nevezi meg a ...
Polgár Zsuzsa ötvenéves

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ