Magyar nyelven is elérhetők a gyakorló vizsgatesztek
Vissza

Magyar nyelven is elérhetők a gyakorló vizsgatesztek

Magyar nyelven is elérhetőek már az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákok gyakorló tesztjei – jelentette be Kovács Irénke, az RMDSZ kisebbségi oktatásért felelős államtitkára. Mint mondta, példátlan összefogás eredménye, hogy több mint 100 önkéntes tanár 100 tételt fordított le az oktatási minisztérium által közzétett feladatlapokból.

A tételmodellek mintájára készült tesztek hozzásegítik a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez, ezért volt fontos, hogy magyar nyelven is elérhetők legyenek.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság felkérését a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők juttatták el a pedagógusokhoz. Rekordidő alatt, sokan jelentkeztek az önkéntes fordító munkára.

„Köszönjük, hogy ezekben a viszontagságos időkben is számíthatunk pedagógusaink odaadó munkájára, akik ezúttal nemcsak szakértelmükről, vállalkozó szellemükről, hanem szolidaritásukról, önzetlenségükről is bizonyságot tettek. Meggyőződésünk, hogy az összefogásnak ezúttal is meg lesz a gyümölcse, és a közös erőfeszítéseink meglátszanak majd végzős diákjaink vizsgaeredményein” – fejezte ki az államtitkár.

A magyar nyelvű gyakorló tesztek itt érhetőek el: https://bit.ly/346mm9V. Az oktatási és kutatási minisztérium által közzétett román feladatlapok pedig itt: https://bit.ly/3dSTyGq.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ