Madaras nap a falumúzeumban
Vissza

Madaras nap a falumúzeumban

A Román Ornitológiai Társaság (SOR) Kolozs megyei kirendeltsége ötödik alkalommal szervezi meg Egy madaras nap a falumúzeumban elnevezésű rendezvényét a Romulus Vuia Néprajzi Múzeum szabadtéri részlegén június 9-én, szombaton 10-17 óra között.

„Szombaton főleg a gyerekeket várjuk, akiknek a lehető legtöbbet szeretnénk tanítani a madarakról. A helyszínnek köszönhetően a kilátogatók a hagyományos falusi mesterségek kapcsán tudhatnak meg többet a madarakról, a fazekasság, festés, hagyományos anyagokból készített dísztárgyak révén. Idén a madárfajok ismertetésére tesszük a hangsúlyt, különösképpen a város és a néprajzi múzeum szabadtéri részlegén fészkelő madarakat mutatjuk be szervezett ismertető formájában. Van mit mesélnünk, hiszen a madárfiókák most kezdenek kirepülni a fészekből. Gyakori hiba, hogy ha egy fióka kiesik a fészekből, az emberek hazaviszik a kis állatot. A szombati tevékenységen kiderül, mit kell csinálni a fészekből kiesett madárfiókákkal, és hogyan készítsünk számukra igazi fészket utánzó helyet. A tevékenység leginkább a gyermekeknek és a családoknak szól. Szeretnénk, hogy a lakosság minél közelebb kerüljön a természethez, ezáltal a madarakhoz. Ugyanakkor felhívjuk a városi biodiverzitás és a környezetvédelem fontosságára a figyelmet – részletezte a szombati tevékenység kapcsán Teodora Domșa projekt-koordinátor.

Az eseményen jelen lesznek még a Babes-Bolyai Tudományegyetem viváriumában dolgozó szakemberek, akik állatkiállítást (hüllőket, kétéltűeket) költöztetnek ki a falumúzeumba. Céljuk, hogy legyőzzék a gyermekek kezdeti félelmét, akik majd élményekkel gazdagodva, boldogan távoznak a kiállításról.

A tevékenységeken való részvétel ingyenes, a Falumúzeum belépési díja 6 RON felnőtteknek és 3 RON gyerekeknek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ